тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

 

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

З метою вшанування світлої памʼяті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України, указом Президента України №143/2022 «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» започатковано проведення щоденно о 9 годині 00 хвилин за київським часом загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, яку оголошуватимуть у всіх засобах масової інформації незалежно від форми власності.


Велоспорт. Чемпіонат України (шосе)

Велоспорт. Чемпіонат України (шосе)
З 18 по 21 квітня у м. Біла Церква Київської області відбувся чемпіонат України в багатоденній гонці, гонці критеріум з велосипедного спорту серед юнаків, дівчат, молодших юнаків та молодших дівчат. У змаганнях брали участь 128 велосипедистів із 18 команд.. Команду ХФКС представляло 2 спортсменки.
Результати змагань:
Дубініа Кіра 10 клас
3 місце в багатоденній гонці (командний залік) серед дівчат;
5 місце в багатоденній гонці (індивідуальний залік) серед дівчат;
Котова Маргарита 9 клас
3 місце в багатоденній гонці (командний залік) серед дівчат;
9 місце в багатоденній гонці (індивідуальний залік) серед дівчат;
Спортсменів до змагань готували вчителі зі спорту Андрій Дубінін, Сергій Трофімов.
Вітаємо переможців, призерів та тренерський склад відділення!
Бажаємо наступних перемог!

Водне поло. Навчально-тренувальний збір з метою підготовки до чемпіонату світу U-16

Водне поло. Навчально-тренувальний збір з метою підготовки до чемпіонату світу U-16
14 по 20 квітня поточного року в місті Кошице (Словаччина) національна юніорська збірна команда України U-16 провели навчально-тренувальний збір з метою підготовки до чемпіонату світу U-16.
У підготовці до змагань було залучено 16 кандидатів на участь у чемпіонаті світу U-16.
Один із кандидатів - це вихованець Харківського фахового коледжу спорту, відділення водного поло, Максим ТЮКІН.
До формату навчально-тренувального збору, перевагу надали теоретичним знанням, до яких входили методичні рекомендації щодо організації ведення гри, які надалі закріплювалися практичною діяльністю у вигляді спарингів з ватерпольними словацькими командами.
Попереду збірну України U-16 ще чекає навчально-тренувальний збір за кордоном з 10 по 16 червня, після якого українські ватерполісти триматимуть курс до чемпіонату світу U-16, який відбудеться 18 по 24 червня.
Доповнюємо, що чемпіонат світу зустріне 32 європейські ватерпольні команди, які системою жеребкування були розподілені на 8 груп.
Збірна України потрапила до групи “Е”, де зустрінеться з командами суперників з Італії, Грузії та Мексики.

ІНСТИТУТ ЦИВІЛЬНОЇ АВІАЦІЇ ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ІМЕНІ ІВАНА КОЖЕДУБА запрошує на онлайн-зустрічі бажаючих вступити на навчання

ІНСТИТУТ ЦИВІЛЬНОЇ АВІАЦІЇ ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ІМЕНІ ІВАНА КОЖЕДУБА запрошує на онлайн-зустрічі бажаючих вступити на навчання
Інститут цивільної авіації Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба запрошує на онлайн-зустрічі всіх бажаючих вступити на навчання і стати студентом закладу вищої освіти.
Під час проведення зустрічі буде надана інформація про:
■ перелік спеціальностей та особливості підготовки цивільних фахівців в інституті цивільної авіації;
■ умови та особливості вступу на навчання до інституту в 2024 році;
■ можливість вступу без результатів НМТ або ЄВІ
та отримати відповіді на запитання.
детальніше

Профорієнтаційна робота в ХФКС 2024

Профорієнтаційна робота в ХФКС 2024
Профорієнтаційна робота у Коледжі – одне з найважливіших напрямів у діяльності не лише класного керівника та соціального педагога, а й кожного вчителя. Адже учні, на жаль, далеко не завжди розуміють, яку професію обрати, до якого закладу вищої освіти вступити та взагалі, де шукати застосування власним талантам.
23 квітня 2024 року для учнів 11-х класів Коледжу проведено онлайн-зустріч з профорієнтаційної роботи науково-педагогічними працівниками факультету фізичного виховання і спорту Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди. На зустрічі були присутні:
- декан факультету канд.пед.наук, доц. Віталій КОРОБЕЙНІК;
- заступник декана з навчальної роботи канд.пед.наук, доц. Тетяна КРАВЧУК;
- координатор з виховної роботи канд.наук з фіз.вих і спорту, доц. Ірина СОБКО;
- завідувачка кафедри Теорії, методики і практики фізичного виховання канд.пед.наук, доц. Ірина КРИВЕНЦОВА;
- завідувачка кафедри Спортивно- педагогічних дисциплін і фітнесу канд.наук з фіз виховання і спорту, доц. Юлія ГОЛЕНКОВА;
- Голова Приймальної комісії доц. Олександр СІРИЙ.
Зустріч присвячена роз'ясненню випускникам учням 11-х класів Коледжу про особливості Вступної кампанії 2024 року до ХНПУ імені Г.С. Сковороди.
Ключова мета онлайн-заходу: формування у здобувачів свідомого професійного вибору та виховання прагнення бути професійно затребуваним у суспільстві.
детальніше

Інформаційний захід, щодо профілактики злоякісних новоутворень

Інформаційний захід, щодо профілактики злоякісних новоутворень
На виконання доручення Харківської військової адміністрації від 09.04.2024 № 6713/2 стосовно листа Міністерства культури та інформаційної політики України (далі – МКІП) від 04.04.2024 № 03/11/333-24 до Кабінету Міністрів України та апарату Ради національної безпеки і оборони України, на виконання пункту 2.13 Плану організації зазначеного рішення та за дорученням Прем’єр – міністра України Дениса ШМИГАЛЯ від 29.02.2024 № 40570/21/1-23 щодо Комунікаційної стратегії профілактики злоякісних новоутворень, з 15 по 22.04.2024р. у ХФКС під керівництвом практичного психолога Людмили ШЕВЧЕНКО та вчителя Біології та Основ здоров'я Тетяни ГУСЄВОЇ було проведено інформаційні заходи передбачені Комунікаційною стратегією щодо профілактики злоякісних новоутворень.
Мета: підвищення рівня обізнаності учасників освітнього процесу щодо профілактики злоякісних новоутворень, важливості проведення ранньої діагностики та отримання безкоштовної медичної допомоги від держави, зменшення ймовірності розвитку злоякісних новоутворень завдяки профілактичним заходам.
Інформування здобувачів освіти про причини, симптоми та фактори ризику, пов'язані зі злоякісними пухлинами, заохочування їх до здорових звичок, таких як дотримання збалансованого харчування, регулярна фізична активність, відмова від тютюнопаління та вживання алкоголю, а також безпечне перебування на сонці. Підвищення рівня обізнаності та поінформованості учнів про несприятливі фактори навколишнього природного середовища, що мають канцерогенний вплив.
детальніше

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» в ХФКС

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» в ХФКС
ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» та Федерація профспілок України за інформаційної підтримки Міністерства освіти та науки України, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій проводить XIII Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» до Всесвітнього дня охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня.
Вітаємо наших креативних і талановитих вихованців, які демонструють успіхи не тільки на спортивній арені, але й є активними учасниками різноманітних громадських ініціатив!
Молодці! Так тримати! Пишаємося!
Серце маленького художника – красивий пензлик, а Україна – найяскравіше полотно, на якому ми малюємо свої мрії та надії.
Дякуємо ЗСУ, що наші діти, попри всі страхіття воєнного сьогодення, мають можливість навчатися, тренуватися, творити!

ІNFOMATRIX - 2024

ІNFOMATRIX - 2024
23 березня, оприлюдненням списку учасників світового фіналу "ІNFOMATRIX - 2024" від України, завершився марафон двох конкурсних змагань, які розпочались і тривали з січня 2024 року.
Головними завданнями змагань були й залишаються - виявлення та підтримка обдарованої молоді в галузі розробки програмного забезпечення, технічного устаткування та прикладних рішень для обчислювальних систем.
З метою якісного перебігу відбору на світовий фінал було проведено змагання на кількох етапах і суперфінал, за результатами якого визначено остаточний склад української команди для участі на Міжнародному конкурсі проєктів "ІNFOMATRIX - 2024" який пройде з 31 травня по 04 червня 2024 року в м. Бухарест (Румунія). У номінації Computer Art склад збірної України за результатами української частини змагань:
І місце - Мікіш Анна, учениця 11-В класу, представниця спортивного відділення плавання Харківського фахового коледжу спорту;
ІІ місце - Довбах Катерина;
ІІІ місце - Кротова Олександра, Хмелюк Аріна.
Вітаємо Мікіш Анну та її вчителя Штих Олександра Івановича з перемогою! Бажаємо і на міжнародному рівні гідно представити нашу рідну Україну!
детальніше

Інтерактивний парламентський онлайн-урок

Інтерактивний парламентський онлайн-урок
17 квітня 2024 року учні 9, 10 та 11 класів Харківського фахового коледжу спорту разом з вчителем правознавства БЕДЕНКО Світланою Миколаївною взяли участь в інтерактивному парламентському онлайн-уроці.
Мета уроку:
- підвищити рівень обізнаності школярів 9-11 класів про парламентаризм, роль і функції Верховної Ради України та діяльність народних депутатів;
- сприяти формуванню громадянської компетентності в дітей і молоді;
- поширювати громадянську парламентську просвіту в українському освітньому просторі.
Наприкінці кожного уроку проводиться пізнавальна вікторина, де учні можуть перевірити свої знання.
детальніше

Вільна боротьба. Чемпіонат України серед юніорів та юніорок

Вільна боротьба. Чемпіонат України серед юніорів та юніорок
12-15.04.2024 в м. Звягель (Житомир.обл.) відбувся чемпіонат України серед юніорів та юніорок з вільної боротьби.
Випускниця Харківського фахового коледжу спорту Марченко Софія виборола перше місце у ваговій категорії 53 кг і готується до участі у чемпіонаті Європи.
Також срібну нагороду у ваговій категорії 55 кг завоювала учениця 11 класу ХФКС Котвицька Діана.
Вітаємо дівчат та їх тренерів з вдалим виступом! Та бажаємо подальших перемог!
детальніше

Відзнака за встановлення національного рекорду України – участі у флешмобі «White card» 2024

Відзнака за встановлення національного рекорду України – участі у флешмобі «White card» 2024
Колектив Харківського фахового коледжу спорту долучився до встановлення національного рекорду України з кількості учасників флешмобу «White card», приуроченого до Міжнародного дня спорту на благо розвитку і миру та Всесвітнього дня здоров’я.
Ми отримали подяку та відзнаку за участь у встановленні Національного рекорду під час проведення Флешмобу «White card» 2024, а також активну участь у різноманітних заходах Української федерації «Спорт заради розвитку».
детальніше

Проведення онлайнового заняття з інклюзивної освіти

Проведення онлайнового заняття з інклюзивної освіти

Приватне підприємство «Освітній центр «Інтеграл» інформує, що 12 квітня 2024 р. о 14.00 відбудеться онлайн-заняття з інклюзивної освіти «Практичні поради з інклюзії».

Для участі просимо зареєструватися за покликанням:

https://forms.gle/vx7at7Jc3K8WMGXT7.

Доповідачі:

Володимир Шевченко, д-р педагогічних наук, професор кафедри психокорекційної педагогіки та реабілітології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова;

Юлія Шевченко, магістр спеціальної (медичної) психології, фахівець-консультант Інклюзивно-ресурсного центру №13 м. Києва;

Тетяна Здравчева, дефектологиня, практична психологиня, вчителька початкових класів, засновниця та керівниця дитячого клубу раннього розвитку дітей в м. Києві, фахівчиня у сфері корекційної роботи з дітьми із розладами аутистичного спектра.

На навчання запрошуємо вчителів закладів дошкільної, початкової та загальної середньої освіти, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, усіх охочих.

Участь платна.

Початок: 14 квітня 2024 р. о 14.00 (тривалість: 3 години).

Учасники мають змогу удосконалити навички з інклюзивної освіти. Водночас за результатами навчання є можливість отримати сертифікат (максимальна кількість годин: 15 год).

Довідки за телефонами: 099-522-98-95 Наталія Бобрулько (https://integralkyiv.com.ua/). 


детальніше

УЧАСТЬ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ 1-го курсу ХФКС та 2-го курсу ХНПУ ім. Г.С. Сковороди У ВІДКРИТОМУ ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ РУХЛИВИХ ІГОР І ЗАБАВ З ОСНОВАМИ АНІМАЦІЇ»

УЧАСТЬ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ 1-го курсу ХФКС та 2-го курсу ХНПУ ім. Г.С. Сковороди У ВІДКРИТОМУ ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ РУХЛИВИХ ІГОР І ЗАБАВ З ОСНОВАМИ АНІМАЦІЇ»
09.04.2024 року у форматі онлайн проведено відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Теорія і методика викладання рухливих ігор і забав з основами анімації» на тему: «Організація та проведення змагань з рухливих ігор «Веселі старти». Заняття провела викладачка Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди (далі – ХНПУ ім. Г.С. Сковороди) завідувачка кафедри спортивно-педагогічних дисциплін і фітнесу, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Юлія ГОЛЕНКОВА.
Присутні: представники ХНПУ ім. Г. Сковороди:
кандидат біологічних наук, професор кафедри спортивно-педагогічних дисциплін і фітнесу ХНПУ ім. Г. Сковороди, факультету фізичного виховання і спорту Ніна САНЖАРОВА;
кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спортивно-педагогічних дисциплін і фітнесу ХНПУ ім. Г. Сковороди Ірина РЯДИНСЬКА;
здобувачі першого (бакалаврського) рівня 2 року навчання факультету фізичного виховання і спорту ХНПУ ім. Г. Сковороди.
представники Харківського фахового коледжу спорту:
заступниця директора з навчально-методичної роботи Олена ФЕДУНОВА;
методистка навчальної частини Галина ДУСЬ;
голова циклової комісії професійної і практичної підготовки Лілія ЧІВУРІНА;
здобувачі освіти 1-го курсу: Єгор МЕЩЕРЯКОВ, Денис РАДЧЕНКО, Ростислав ОГІЄНКО, Ассоль МАЛАФІЙ, Павло ТОРЯНИК, Артур КОЗУБ, Артем КОЗУБ, Арсеній МАСЛЕННІКОВ, Денис ГЕМБА, Єгор ТИЛЬНЯК, Олександр ЧУРИЛОВ.
детальніше

Футбол. Чемпіонат України серед команд першої ліги

Футбол. Чемпіонат України серед команд першої ліги
Цими днями проходять ігри чемпіонату України серед команд першої ліги з футболу, у якому Харківський фаховий коледж спорту представлено у 2 вікових групах - U-15 та U- 17.
Восьмий тур проходив у місті Суми, де команда старшої вікової групи на жаль зазнала поразки з мінімальним рахунком 0:1, а от у грі молодшої команди вирішувалось потенційне перше місце, тому хлопці незважаючи на обставини, в грі яка тривала понад 2,5 години (через повітряні тривоги) змогли здобути вольову перемогу з рахунком 1:0 забивши мʼяч на останній хвилині матчу.
Дев'ятий тур команди грали в місті Валки, де команда ХФКС U-17 зіграла у нічию з однолітками з міста Кобеляки (Полтавська область).
А от молодші хлопці з команди ХФКС U-15 здобули впевнену перемогу з рахунком 5:0.
I лига, 7 група, 8 тур
U-17
ХФКС - Барса ОЛІСП (Суми)
0:1
U-15
ХФКС - Барса ОЛІСП (Суми)
1:0
I лига, 7 група, 9 тур
U-17
ХФКС - Кобеляки (Полтавська область)
2:2
U-15
ХФКС - Кобеляки (Полтавська область)
5:0
Вітаємо хлопців та їх тренерів з гарними результатами!
детальніше

Всеукраїнська науково-практична конференція «Трансформаційні процеси професійного розвитку педагогів в умовах освітніх інновацій»

Всеукраїнська науково-практична конференція «Трансформаційні процеси професійного розвитку педагогів в умовах освітніх інновацій»
28 березня 2024 р. голова циклової комісії гуманітарної, соціально-економічної та природничо-наукової підготовки Олена БИКОВА прийняла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Трансформаційні процеси професійного розвитку педагогів в умовах освітніх інновацій» в онлайновому режимі в рамках П’ятнадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти».
Місія конференції – активізація та висвітлення наукових досліджень і досвіду з питань підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників та удосконалення професійних компетентностей педагогів засобами інноваційних технологій навчання в умовах сьогодення.
Основні напрямки роботи конференції:
1. Сучасні проблеми підвищення кваліфікації педагогів.
2. Застосування інноваційних технологій як умова професійного розвитку педагога.
3. Модернізація навчального інформаційно-цифрового простору в закладах освіти в умовах змішаного навчання.
4. Розвиток цифрової компетентності педагогів засобами інноваційних методів навчання.
Організаторами конференції були: Удалова Олена Юріївна, к.пед.н., доцент, завідувач сектору наукового забезпечення освітнього процесу відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»;
Коломоєць Галина Анатоліївна, к.пед.н., старший дослідник, начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти»;
Буянова Галина Володимирівна, методист відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».
За результатами участі у конференції отримано Сертифікат.
детальніше

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній з розмінуванням

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній з розмінуванням
4 квітня Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній з розмінуванням
Вчитель біології та основ здоров’я ГУСЄВА Тетяна та вчитель правознавства та громадянської освіти БЕДЕНКО Світлана пройшли успішно онлайн-курс для педагогічних працівників, затверджений Українським
інститутом розвитку освіти,
«Як навчати дітей мінної безпеки».
Завдання мінної просвіти: «Сформувати в дітей безпечну поведінку».
Головна її мета полягає у приверненні уваги до проблеми мінної загрози, покращення поінформованості суспільства про мінну небезпеку.
Наскільки території України забруднена мінами, достеменно невідомо: лише офіційно — це понад 30% території. Тож мінна просвіта вкрай важлива для українських дітей зараз і буде актуальною ще на довгі роки.
Ще раз нагадуємо основні правила, як убезпечити себе та близьких від ВНП:
• не підходьте близько до підозрілих предметів та у жодному разі не чіпайте їх руками;
• утримайтеся від відвідування лісів, полів, лісосмуг та місць, де велися бойові дії;
• ходіть лише знайомими та перевіреними маршрутами.
Не підіймайте невідомі предмети та не відходьте далеко від дорослих і гратися наодинці.
Якщо ви натрапили на щось підозріле, відразу відійдіть на безпечну відстань та повідомте про це спеціалістів за номерами 101 та 102. Після цього обов’язково попередьте про небезпеку інших.
Пам’ятайте, що тільки підготовлені фахівці можуть знешкоджувати вибухонебезпечні предмети.
детальніше

ПИШАЄМОСЯ СВОЇМИ ЗДОБУТКАМИ!

ПИШАЄМОСЯ СВОЇМИ ЗДОБУТКАМИ!
Харківський фаховий коледж спорту вже вкотре дістає відзнаки за свою активну роботу. Наші вихованці, педагогічний колектив беруть участь не тільки у спортивних й освітніх заходах, а також активні й у громадських ініціативах.
Так, вже традиційно спортивна родина ХФКС долучилася до відзначення Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру та Всесвітнього дня здоров’я. Сьогодні це особливо символічно, бо ми піднімали білі картки, щоб звернути увагу світової спільноти до війни в Україні та закликати до миру та розвитку.
Основна мета флешмобу «White card», до якого цьогоріч долучився коледж, – єднання з міжнародною спільнотою та всією Україною з метою усвідомлення унікальної здатності спорту згуртовувати людей навколо ідей миру, дружби і розвитку.
Продовжуємо співпрацювати з Української федерацією «Спорт заради розвитку» та висловлюємо вдячність за активну громадську позицію та ініціативи Президентові федерації Олексію Качану.
Разом – до миру та ПЕРЕМОГИ!
Дякуємо ЗСУ!
детальніше

World Health Day або Всесвітній день здоров’я 2024

World Health Day або Всесвітній день здоров’я 2024
Щорічно 7 квітня світ відзначає World Health Day або Всесвітній день здоров’я. Головна мета свята – привернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань. З цієї нагоди, 7 квітня 2024 р. під керівництвом практичного психолога ХФКС Людмили ШЕВЧЕНКО було проведено просвітницько - профілактичний захід: “Цінуй здоров'я, дбай про себе!”
Мета проведення: інформування про відповідальність здобувачів освіти за збереження та зміцнення свого здоров’я; формування мотивації до ведення здорового способу життя, підвищення рівня психологічного добробуту.
Здоров’я — це стан повного фізичного, психічного і соціального добробуту, а не тільки відсутність хвороб і фізичних вад. Найчастіше більшість вважає себе здоровими на рівні фізичного добробуту, та забуває про свій психологічний стан. Варто зауважити, що одним із важливих компонентів здоров’я являється саме психологічне здоров’я.
Психологічне здоров’я — це рівень психологічного добробуту, який визначається не тільки відсутністю психічних захворювань, а й рядом соціально-економічних, біологічних і тих, що відносяться до навколишнього середовища факторів.
До ознак погіршення психологічного здоров’я відносять:
Порушення сну; Відчуття постійної втоми; Частий головний біль; Прискорене серцебиття; Відсутність соціальних контактів; Апатія; Стан тривоги; Агресія; Шкідливі звички; Постійне пригнічення.
Для підтримки психологічного здоров’я, необхідно щоденно дотримуватись наступних психогігієнічних правил:
Дотримуйтесь розпорядку дня;
Враховуйте оптимальний руховий режим;
Підтримуйте раціональне харчування;
Відмовтеся від шкідливих звичок;
Сприяйте інтелектуальному, моральному та духовному розвитку.
детальніше

Флешмоб «White card: ТАК! – миру та розвитку, НІ! – війні та агресії» (до Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру та Всесвітнього дня здоров’я 2024) Ч2

Флешмоб «White card: ТАК! – миру та розвитку, НІ! – війні та агресії» (до Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру та Всесвітнього дня здоров’я 2024) Ч2
Як виникла ідея відзначати міжнародний день спорту на благо миру та розвитку?
Запровадження Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку відбулося влітку 2013 р. на засіданні Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй. 23 серпня 2013 р. Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила резолюцію, у якій зазначалося, що «здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – запорука загального процвітання й добробуту».
Під час першого святкування цієї дати (це відбулося 6 квітня 2014 р.) Пан Гі Мун, який на той час обіймав посаду Генерального секретаря ООН, звернувся до міжнародної спільноти з словами підбадьорення та з проханням підтримати святкування Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку. За його словами спорт – це універсальний об’єднувальний фактор для людей різного соціального походження, національності та статків. Любов до спорту дозволяє усунути суперечки та розбіжності між різними верствами населення нашої планети.
Спортивна родина Харківського фахового коледжу спорту долучилася до міжнародної акції флешмобом «White card: ТАК! – миру та розвитку, НІ! – війні та агресії».
детальніше

Засідання атестаційної комісії Харківського фахового коледжу спорту 2024

Засідання атестаційної комісії Харківського фахового коледжу спорту 2024
5 квітня 2024 р. згідно встановленого плану роботи було проведено атестацію педагогічних працівників Харківського фахового коледжу спорту під головуванням директора Ігора ПРИХОДЬКО та у повному складі всіх членів комісії. До атестації були залучені педагогічні працівники, які мають строк чергової атестації у поточному році.
Атестаційна комісія коледжу у своїй діяльності з організації та проведення атестації педагогів керувалася нормами чинного законодавства щодо атестації педагогічних працівників. Були розглянуті питання підтвердження відповідності працівників раніше присвоєним кваліфікаційним категоріям, педагогічному званню, а також підвищення категорії.
Всі педагогічні працівники, які підлягали атестації, надали на розгляд комісії відповідну документацію щодо проходження курсів підвищення кваліфікації, особистих професійних досягнень, електронне портфоліо та достали позитивні відгуки. Відповідні рішення по кожному зазначено у протоколі засідання.
Колектив Харківського фахового коледжу спорту – це команда висококваліфікованих професіоналів своєї справи, закоханих у спорт, які вкотре довели, що освіті і спорту на Харківщині бути.
Разом ми продовжуємо працювати, вдосконалюватися та боротися за гідне, освічене, спортивне майбутнє наших дітей.
Дякуємо ЗСУ за можливість навчати, навчатися та працювати!
Разом – до ПЕРЕМОГИ!
детальніше
Архів новин

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"