тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

 

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

З метою вшанування світлої памʼяті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України, указом Президента України №143/2022 «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» започатковано проведення щоденно о 9 годині 00 хвилин за київським часом загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, яку оголошуватимуть у всіх засобах масової інформації незалежно від форми власності.


Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді

Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді

Національне агентство України з питань державної служби та Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, з метою створення умов для пошуку, підтримки i розвитку амбітної та вмотивованої молоді, розширення її участі у формуванні та реалізації державної політики і державного управління, формування інтересу у молодого покоління до державної служби та покращення іміджу державних службовців у суспільстві оголошує Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді, що організовується за підтримки Спілки молодих державних службовців України.

У 2024 р. Конкурс проводитиметься у 7 номінаціях:

  1. «Рівні права і можливості жінок і чоловіків»;
  2. «Політична освіта та політична культура»;
  3. «Відбудова та відновлення системи освіти в умовах воєнного стану»;
  4. «Публічна служба моєї мрії»;
  5. «Відновлення України на цінностях прав людини»;
  6. «Інструменти ефективності в державних установах»;
  7. «Молодь у системі публічного управління: новітні підходи та перспективи».

Участь у Конкурсі можуть брати (одноосібно або творчими колективами) молоді люди віком від 14 до 35 років.

Термін проведення Конкурсу:

  • до 30 вересня 2024 року – прийом творчих робіт;
  • жовтень 2024 року – розгляд та оцінка робіт;
  • листопад 2024 року – визначення та нагородження переможців і призерів.

Детальну інформацію про Конкурс можна знайти на офіційному веб-сайті Конкурсу: https://vseukrainskyi-konkurs2020.mozello.com/.

За додатковою інформацією звертатися до Організаційного комітету Конкурсу за електронною адресою: konkurs@center.gov.ua.

Положення про Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді

БЕЗКОШТОВНА ДОПОМОГА В ПЕРЕВЕЗЕННІ РЕЧЕЙ ЧИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПЕРЕЇЗДУ В НОВИЙ ДІМ ДЛЯ СІМЕЙ, ЯКІ ВТРАТИЛИ ЖИТЛО ВНАСЛІДОК РОСІЙСЬКОГО ВТОРГНЕННЯ АБО БУЛИ ВИМУШЕНІ ПЕРЕЇХАТИ

БЕЗКОШТОВНА ДОПОМОГА В ПЕРЕВЕЗЕННІ РЕЧЕЙ ЧИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПЕРЕЇЗДУ В НОВИЙ ДІМ ДЛЯ СІМЕЙ, ЯКІ ВТРАТИЛИ ЖИТЛО ВНАСЛІДОК РОСІЙСЬКОГО ВТОРГНЕННЯ АБО БУЛИ ВИМУШЕНІ ПЕРЕЇХАТИ

Компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сімʼям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії.

У 2024-2025 рр. ми плануємо надати допомогу близько 3000 сімей. Допомогу отримають родини, які заповнять онлайн-анкету на сайті та нададуть підтвердження статусу ВПО або УБД.

Упродовж двох місяців ми зобовʼязуємося надати послуги переїзду, транспортування чи вантажників для потреб цих сімей.

Для подачі заявки уважно заповніть онлайн-анкету по посиланню: https://gruzar.com.ua/social-programs/besplatnaya-perevozka 

!!! Зверніть увагу, що заповнення анкети не гарантує отримання допомоги. У разі великої кількості заявок, компанія в першу чергу буде надавати допомогу найбільш нужденним сімʼям.

Якщо вам потрібна допомога у заповненні анкети або виникли інші запитання, зверніться за номером підтримки:

+380 93 990 18 91

Пн-Пт (10.00-18.00).


Перший грант для учнів та студентів України: «Молодіжне Лідерство та Розвиток Комунікаційних Навичок»

Перший грант для учнів та студентів України: «Молодіжне Лідерство та Розвиток Комунікаційних Навичок»

Дорогі друзі! З великою радістю оголошуємо про старт першого гранту нашої компанії для учнів та студентів України: «Молодіжне Лідерство та Розвиток Комунікаційних Навичок». Ми прагнемо розвивати українське суспільство надихаючи молодь до розвитку, аналізу та швидко реакції на постійно змінюючийся світ. Багаторічний досвід нашої команди показує важливість мати стійку позицію у суспільстві несучи позитивний вплив на оточення. Адже лише дякуючи правильним поглядам, вірність принципам та активній позиції ми починаємо змінювати країну.

Переможець конкурсу отримає грант на навчання у розмірі 20000 гривень!

детальніше

Тиждень безпеки дорожнього руху у ХФКС: єдиний національний урок «Безпечна дорога додому»

Тиждень безпеки дорожнього руху у ХФКС: єдиний національний урок «Безпечна дорога додому»

На виконання Плану заходів на 2024 рік з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 №883-р, та у рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі в період з 13 по 19 травня 2024 р. в Україні проходить перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

Заходи, спрямовані на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, проходили й у Харківському фаховому коледжі спорту.

Зокрема, 17 травня 2024 р. був проведений єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» щодо забезпечення захисту життя та здоров’я дітей під час дорожнього руху, дотримання учасниками дорожнього руху правил безпечної поведінки.

Пам’ятка

детальніше

Батьківські збори в 11-Г класі

Батьківські збори в 11-Г класі

19 травня 2024 р. за допомогою сервісу відеотелефонного звʼязку Google Meet були проведені батьківські збори 11-Г Харківського фахового коледжу спорту. Зібрання проводили класний керівник Вікторія ТАРАНОВА та вихователька Світлана МОРОЗОВА.

Під час заходу були обговорені наступні питання:

  1. Організоване закінчення навчального року.
  2. Стан успішності здобувачів освіти за ІІ семестр 2023-2024 навчального року.
  3. Організація отримання документів про повну середню освіту.

Також була проведена профорієнтаційна бесіда та надані рекомендації щодо продовження навчання учнів коледжу на наступному рівні за освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра з напряму «Фізична культура і спорт» у коледжі та інших закладах вищої освіти Харкова – партнерах ХФКС: Харківська державна академія фізичної культури, Харківський національний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.


детальніше

Організація та проведення у ХФКС заходів з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу на час літніх канікул 2024

Організація та проведення у ХФКС заходів з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу на час літніх канікул 2024

На виконання пункту 13 розділу V Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах, установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, з урахуванням відкритої широкомасштабної збройної агресії російської федерації у Харківському фаховому коледжі спорту було організовано та проведено заходи з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу на час літніх канікул 2024.

Заступницею директора з виховної роботи Наталією МОШЕНСЬКОЮ, вчительками інформатики Ольгою ГОРБЕНКО та Марією МАСЛОВОЮ для вихованців коледжу був проведений інтерактивний урок-інструктаж з правил безпечної поведінки під час літнього відпочинку. Розглядалися питання дій у випадку надзвичайних ситуацій, дій у разі оголошення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації (у т.ч. сигналу «Повітряна тривога»), правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань, правил поведінки в громадських місцях, а також поводження з незнайомими людьми та предметами, користування громадським транспортом, попередження травмування на об’єктах залізничної інфраструктури, правилах поводження на річках і водоймах тощо.

Під час роз’яснювальної бесіди було обговорено правила поведінки в умовах підвищення температури повітря, попередження випадків перегрівання на сонці, порядку надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок нещасних випадків, а також безумовного дотримання обмежень задля запобігання поширенню гострих респіраторних та інфекційних хвороб.

Окремо повторили питання цифрової безпеки та безпечної поведінки онлайн.

Створюємо разом безпечне середовище нашим дітям!


детальніше

Батьківські збори у 8-В класі

Батьківські збори у 8-В класі

24 травня 2024 р. за допомогою сервісу відеотелефонного звʼязку Google Meet були проведені батьківські збори 8-В класу Харківського фахового коледжу спорту. Зібрання проводили класний керівник Олена КОНОРЄЗОВА та вихователька Ірина КОЛЕСНІК.

Під час заходу були обговорені наступні питання:

  1. Організоване закінчення навчального року 2023-2024.
  2. Стан успішності здобувачів освіти за ІІ семестр 2023-2024 навчального року.
  3. Взаємодія школи і сім’ї у вихованні особистості.

детальніше

Молодіжний конгрес: українська ідентичність та її промоція у світі

Молодіжний конгрес: українська ідентичність та її промоція у світі

25 травня 2024 р. колектив виховної частини ХФКС долучився до участі у «Молодіжному конгресі: українська ідентичність та її промоція у світі», організованому Молодіжною Радою при Міністерстві закордонних справ України за сприяння Міністерства закордонних справ України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства освіти і науки України, Благодійного фонду «МХП-Громаді», ГО «Інститут культури України», ГО «Українська асоціація студентів», ГО «Асоціація Молодіжних Рад України» та проєкту UNDP в Україні «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні» та фінансування Уряду Японії.

Подія присвячена визначенню української ідентичності та напрацюванню теоретичної складової нашої ідентичності у глобальному контексті. Представники молодіжних організацій, ЗВО, державного сектору, бізнесу, громадські діячі та експерти зібралися, щоб разом із молоддю закріпити основні положення української ідентичності на панельних дискусіях:

  • «Визначення української ідентичності»;
  • «Цифровізація у формуванні міжнародного образу України»;
  • «Українська ідентичність: як залучити молодь до її промоції як в Україні, так і за кордоном. Практичні кроки».

Мета заходу: долучити молодих жінок та чоловіків до формування візії та визначення українських ідентичних кодів, які транслюватимуться за кордоном шляхом проведення відкритих дискусій між представниками різних кластерів суспільства (громадський сектор, бізнес, державні установи).

Програма конгресу
 

детальніше

Освітній серіал «Інклюзивна молодіжна робота»

Освітній серіал «Інклюзивна молодіжна робота»

Відповідно до листа Міністерства молоді та спорту України від 16.05.2024 №5691/6.3 Комунальний вищий навчальний заклад «Харківська академія неперервної освіти» інформує, що 7 травня 2024 р. у Всеукраїнському молодіжному центрі відбулась презентація освітнього серіалу «Інклюзивна молодіжна робота», який є результатом роботи з інклюзією, що активізувалася завдяки ініціативі першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Серіал представляє собою важливий інструмент в молодіжній роботі, який допоможе ефективно залучати молодь до проєктів і заходів, а також розкриє основні методи роботи з різними молодіжними групами, зокрема, з молоддю, яка має інвалідність. Серіал складається з вісімнадцяти серій-відеолекцій, які надають практичні поради щодо аспектів створення безпечного і доступного молодіжного простору.

Додатково інформуємо, що створення серіалу є спільною ініціативою громадської організації «Рада жінок Донеччини», Фонду ООН у галузі народонаселення, Регіонального офісу UNFPA у Східній Європі та Центральній Азії за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства цифрової трансформації України та Радниці-Уповноваженої Президента України з питань безбарʼєрності.

Освітній серіал «Інклюзивна молодіжна робота» доступний на платформі «Дія. Освіта» українською та англійською мовами за посиланням: https://bit.ly/43PCYBo.

Після перегляду та успішно складеного фінального тесту педагогічні працівники отримають сертифікати на 0,1 кредиту ЄКТС.


РЕГІОНАЛЬНИЙ КРУГЛИЙ СТIЛ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ І СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ ОСІБ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ВІЙНИ»

РЕГІОНАЛЬНИЙ КРУГЛИЙ СТIЛ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНОГО СУПРОВОДУ І СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ ОСІБ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ВІЙНИ»

29 травня 2024 р. заступниця директора з виховної роботи Наталія МОШЕНСЬКА, методист виховної частини Наталія АНДРІЄВСЬКА, соціальний педагог коледжу Лілія ТРЕТЬЯК та практичний психолог Людмила ШЕВЧЕНКО взяли участь у роботі регіонального круглого столу «Актуальні проблеми психолого-педагогічного супроводу і соціальної адаптації осіб, які постраждали від війни».

Мета круглого столу – створення відкритого майданчика для обміну досвідом та пошуку оптимальних шляхів посилення соціально-економічної резильєнтності громад у контексті повоєнного відновлення України, зокрема імплементації позитивного досвіду реабілітації та соціальної адаптації в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови України.

Напрями роботи круглого столу:

  • виявлення основних викликів у реабілітації та повоєнній адаптації соціально не захищених осіб, зокрема доступу до медичної допомоги, психологічної підтримки, освіти, працевлаштування та соціальної інтеграції;
  • обмін досвідом та найкращими практиками з реабілітації і адаптації, які вже реалізовуються на Харківщині;
  • стимулювання співпраці між університетами, науковими установами, органами місцевого самоврядування, державними, приватними громадськими організаціями для реалізації спільних проєктів;
  • формування рекомендацій і розробка стратегій для підвищення ефективності програм і заходів з реабілітації і повоєнної адаптації.

детальніше

Воркшоп «Цифровий мистецький калейдоскоп»

Воркшоп «Цифровий мистецький калейдоскоп»

3 червня 2024 р. вихователька, вчителька мистецької освіти ХФКС Олеся ЖУК взяла участь у роботі воркшопу «Цифровий мистецький калейдоскоп» для вчителів мистецтва з різним рівнем цифрового досвіду, організованому Спільнотою сучасних учителів – професійною спільнотою учителів і психологів, створеною для вдосконалення вчительської практики, обміну досвідом, розвитку цифрової компетентності та поширення універсального дизайну навчання серед вчителів України.

Під час заходу учасники:

  • ознайомилися з новими нейромережами, які допоможуть зробити уроки цікавішими та більш інтерактивними;
  • навчилися ефективно використовувати можливості нейромереж для візуалізації уроків мистецтва;
  • удосконалили власні цифрові навички зі створення колажів, анімацій та роликів із фотографій;
  • отримали цінні практичні цифрові поради та лайфхаки.

Спікеркою заходу виступила Кондратова Людмила – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри відкритих освітніх систем та ІКТ ДЗВО Університет менеджменту освіти НАПН України, освітня експертка UNESCO у мистецькій галузі, фасилітаторка Спільноти сучасних учителів.

Корисні посилання до роботи:

https://www.artbreeder.com/ 

https://photos.app.goo.gl/fvytgmT1N4aoXn1ZA 

https://padlet.com/lkondratova7/padlet-d0rmiyevh927pjk6 

https://photos.app.goo.gl/uN7F6XEoNY37WHc2A 

https://padlet.com/lkondratova7/padlet-d0rmiyevh927pjk6 

https://copilot.microsoft.com/ 


детальніше

Урок памʼяті та жалоби до Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії 4 червня

Урок памʼяті та жалоби до Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії 4 червня

За рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19.08.1982 р. щороку 4 червня у світі відзначається Міжнародний день безвинних дітей – жертв агресії.

4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок російської агресії. День пам’яті встановила Верховна Рада України у 2021 р..

З 2014 р. розпочалася російська збройна агресія на Донбасі. Уже відтоді на Сході гинули, зникали безвісти, були пораненими й травмованими невинні українські діти. Повномасштабна російська агресія 2022 р. знову змусила нашу державу відчути, як це, коли безневинні діти страждають через війну.

У Харківському фаховому коледжі спорту за допомогою сервісу відеотелефонного звʼязку Google Meet виховательками Олесею ЖУК, Ларисою ТРАЧ та Ганною ШКОЛЬНОЮ був проведений урок памʼяті та жалоби до Міжнародного дня безневинних дітей – жертв агресії 4 червня.

Найважливіше для нас – діти! Найстрашніше – їх смерть і страждання!

Цим злочинам немає жодного виправдання! Наслідки російської агресії в Україні весь світ пам’ятатиме ще упродовж століть. Ми ніколи не пробачимо смерті безневинних дітей, які повинні були стати майбутнім нашої держави!

Вічний спокій маленьким, невинним душам!

Віримо в Україну!

Віримо в ЗСУ!


детальніше

ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ОХОРОНА ДОВКІЛЛЯ, ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ»

ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ОХОРОНА ДОВКІЛЛЯ, ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ»

Невід’ємною складовою освітньо-виховної роботи у ХФКС є екологічне виховання. Екологічне виховання – спосіб впливу на почуття людей, їх свідомість, погляди і уявлення. Але будь-яке виховання, в тому числі екологічне, повинне ґрунтуватися на освіті, насамперед екологічній.

Так, з метою підвищення рівня професійної майстерності заступниця директора з виховної роботи Наталія МОШЕНСЬКА, методист виховної частини Наталія АНДРІЄВСЬКА, вчителька біології та основ екології Тетяна ГУСЄВА долучилися до роботи ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Охорона довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки», організованої Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області з використанням комунікаційної технології «Zoom».

Змістовними напрямками роботи були:

  • охорона довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки;
  • військова загроза довкіллю України;
  • традиційні та сучасні підходи до екологічної освіти: від мистецтва до технологій;
  • екологічне виховання як системний цілеспрямований вплив на особистість у системі позааудиторної роботи коледжу;
  • розвиток еконавичок у здобувачів освіти для сприятливого переходу до «зеленої» економіки України;
  • формування екологічної компетентності здобувачів освіти;
  • формування еконавичок у здобувачів освіти за допомогою дидактичних ігор;
  • організація екологоосвітньої діяльності у національному природному парку;
  • вчителю та учням про використання енергії сонця в домашніх умовах;
  • організація комплексної екологічної стежки;
  • природоохоронна робота та формування екологічних цінностей майбутніх фахівців «Допоможи природі – зміни себе»;
  • міждисциплінарний підхід до вивчення впливу ксенобіотиків на ґрунтову біоту;
  • як майбутні фахівці будівельної галузі незабаром рятуватимуть планету?

детальніше

ЗАСІДАННЯ ЕКСПЕРТНО-КАДРОВОЇ КОМІСІЇ ХФКС 2024

ЗАСІДАННЯ ЕКСПЕРТНО-КАДРОВОЇ КОМІСІЇ ХФКС 2024

18 червня 2024 р. відбулося засідання експертно-кадрової комісії Харківського фахового коледжу спорту під головуванням заступника директора з навчальної роботи Сергія СУХАРЕВА та у повному складі всіх членів комісії. Засідання проходило у змішаному форматі: працівники, які знаходилися в м. Харків, були присутні очно, а співробітники, які перебувають за межами міста і регіону, дистанційно, з використанням комунікаційної технології «Zoom».

Експертно-кадрова комісія коледжу у своїй діяльності керується нормами чинного законодавства України з питань праці, Статутом закладу, Положенням про роботу Комісії, локальними нормативними документами. Під час засідання розглядалися питання продовження трудових відносин на умовах контракту з педагогічними працівниками закладу. Керівники структурних підрозділів звітували про стан трудової дисципліни підлеглих, окреслювали пропозиції щодо кадрового складу. Старший інспектор з кадрів Оксана ПАНЬКОВА ознайомила присутніх з особливостями кадрової політики на 2024-2025 н.р..

На розгляд кадрової комісії було представлено інформацію щодо результатів проведення оптимізації штатного розпису коледжу, розглянуто персональний рух кадрів.

Шляхом голосування було прийнято рішення для занесення у протокол засідання. Відповідні пропозиції винесені директору закладу на розгляд.


детальніше
Архів новин

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"