тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

УЧАСТЬ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ 1-го курсу ХФКС та 2-го курсу ХНПУ ім. Г.С. Сковороди У ВІДКРИТОМУ ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ РУХЛИВИХ ІГОР І ЗАБАВ З ОСНОВАМИ АНІМАЦІЇ»

УЧАСТЬ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ 1-го курсу ХФКС та 2-го курсу ХНПУ ім. Г.С. Сковороди У ВІДКРИТОМУ ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ РУХЛИВИХ ІГОР І ЗАБАВ З ОСНОВАМИ АНІМАЦІЇ»
09.04.2024 року у форматі онлайн проведено відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Теорія і методика викладання рухливих ігор і забав з основами анімації» на тему: «Організація та проведення змагань з рухливих ігор «Веселі старти». Заняття провела викладачка Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди (далі – ХНПУ ім. Г.С. Сковороди) завідувачка кафедри спортивно-педагогічних дисциплін і фітнесу, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Юлія ГОЛЕНКОВА.
Присутні: представники ХНПУ ім. Г. Сковороди:
кандидат біологічних наук, професор кафедри спортивно-педагогічних дисциплін і фітнесу ХНПУ ім. Г. Сковороди, факультету фізичного виховання і спорту Ніна САНЖАРОВА;
кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спортивно-педагогічних дисциплін і фітнесу ХНПУ ім. Г. Сковороди Ірина РЯДИНСЬКА;
здобувачі першого (бакалаврського) рівня 2 року навчання факультету фізичного виховання і спорту ХНПУ ім. Г. Сковороди.
представники Харківського фахового коледжу спорту:
заступниця директора з навчально-методичної роботи Олена ФЕДУНОВА;
методистка навчальної частини Галина ДУСЬ;
голова циклової комісії професійної і практичної підготовки Лілія ЧІВУРІНА;
здобувачі освіти 1-го курсу: Єгор МЕЩЕРЯКОВ, Денис РАДЧЕНКО, Ростислав ОГІЄНКО, Ассоль МАЛАФІЙ, Павло ТОРЯНИК, Артур КОЗУБ, Артем КОЗУБ, Арсеній МАСЛЕННІКОВ, Денис ГЕМБА, Єгор ТИЛЬНЯК, Олександр ЧУРИЛОВ.
Мета заняття:
Ознайомлення з особливостями організації та проведення змагань з рухливих ігор «Веселі старти».
Визначення вимог щодо оформлення змагальної документації.
Практичне заняття проводилось 90 хвилин. Розглядались питання організації та проведення змагань «Веселі старти», вимоги щодо складання документації та створення індивідуального завдання студента.
З рухливих ігор можуть проводитись змагання, такі як наприклад «Веселі старти». До програми таких змагань входять естафети, як їх організувати, як провести, яку методику використовувати при цьому, виявляти творчий підхід, знаходити цікаве вирішення завдань, як зустрічати команди, як їх розташовувати, як працювати з глядацькою аудиторією, про суддівство змагань, мандатну комісію – ціла низка питань, які розглядались на занятті.
Розглядалась організація змагання «Веселі старти» на рівні закладу повної загальної освіти, а саме – з чого починати організацію змагань, відповідальні за проведення змагань, складання «Положення про змагання», підготовка Протоколів змагань, залучення групи підтримки, оформлення спортивної зали, підготовка необхідного інвентарю, підготовка бланків заявок на змагання. «Веселі старти» можна провести як для молодших класів, так і для середніх. Визначається кількість учасників у кожній команді, рекомендується 8-10 учасників, обов’язково треба враховувати запасних гравців. Окрім головного судді змагань і головного секретаря необхідно у складі суддівської колегії мати: суддю-хронометриста, суддю на лінії фінішу, суддю, який відповідає за інвентар. На змаганнях може бути додаткове журі, яке може надати додаткові бали за емблему, презентацію команди і т.і.
Система нарахування балів діє таким чином, що оцінюється виконання завдання кожним учасником. Заздалегідь продумується і описується кожна естафета і яким чином нараховуватимуться бали.
Про складанні «Положення про змагання» ретельно виписується кожний пункт. Програма змагань – назва змагання, інвентар і його кількість, кількість гравців, схему розташування гравців, правила для гравців команди, за що можуть бути штрафні бали. Рекомендується не більше п’яти естафет. Допускається одну з естафет зробити комбінованою, тобто щоб було декілька етапів та завдань для одного гравця.
Окремо наголошувалось про питання безпеки та підготовки місць проведення змагань.
Підсумовуючи результати проведення заняття необхідно зазначити, що до організації змагання любого рівня необхідна ретельна підготовка, здобувачі освіти ХФКС та ХНПУ ім. Г.Сковороди отримують необхідні знання з цього питання для подальшої успішної роботи у галузі фізичної культури і спорту.
Студенти ХФКС кожного року приймають участь у квестах, студентських конференціях, «Що, де, коли?» та інших заходах, які проводяться закладами фахової передвищої та вищої освіти Харкова. Це є обмін досвідом, профорієнтація здобувачів освіти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"