тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Новини

Новини
Українська гонщиця Яна Беломоїна в парі з німкенею Сабіною Шпіц здобули перемогу на фінальному етапі МТБ-гонки Cape Epic (ПАР, Кейптаун).

Українсько-німецький тандем Sport for Good з команди «Brentjens Mountainbike Racing Team» виграв три етапи поспіль, випередивши на останньому сьомому етапі своїх суперниць – датчанку Аніку Лангвад і швейцарку Аріан Клейнханс (команда Spur-Specialized) – на 47,1 сек. Однак за результатами всіх етапів перше місце серед жінок виграла команда Spur-Specialized. Відставання Беломоїна і Шпіц становить 14,56,5 хв.

Перемістившись з підсумкового четвертого місця з відставанням в годину від першої позиції до другого місця з розривом неповних 15 хвилин від “золотого подіуму” Яна Беломоїна і Сабіна Шпіц виграють заключний, фінальний етап велогонки.

23-річна Яна Беломоїна висловила свою радість, що її навички їзди крос-кантрі стали вирішальним фактором в цей день:“Фініш був дуже хороший, це було схоже на заїзд по пересіченій місцевості, тому я повинна була їхати швидко. Я побачила маленький шанс, тому я пішла на це і, на щастя, Сабіна змогла мене наздогнати. я дуже щаслива виграти три етапи поспіль “.

Беломоїна і Шпіц фінішували першими на п’ятому і шостому етапах гонки в ПАР. На четвертому етапі Cape Epic Беломоїна зайняла друге місце.

Нагадаємо, бронзовий призер чемпіонату світу UCI Mountain Bike 2015 Яна Беломоїна вперше в кар’єрі стартувала на веломарафоні ABSA CAPE EPIC.

Випускник ХДВУФК № 1, лідер збірної команди України з паравелоспорту та представник Міжнародного спортивного клубу «ІСД» Єгор Дементьєв став першим українцем, який завоював медаль чемпіонату світу нового зразка!

Цього успіху 29-річний спортсмен добився на чемпіонаті світу з паралімпійського велоспорту на треку, що пройшов в італійському Монтикьяри. Єгор Дементьєв став бронзовим призером в індивідуальній гонці переслідування на 4 км.

Чемпіонат світу в Монтикьяри став останнім великим змаганням перед Паралімпіадою 2016 в Ріо. У ньому взяли участь понад 220 спортсменів з 32-х країн, не рахуючи візочників, що не виступають на треку.

Такий ажіотаж спортсменів пояснюється великим підйомом в паралімпійському спорті. Всі, хто недобрав ліцензії, розраховували завоювати путівки в Ріо саме на італійському треку. Тому не дивно, що в Монтекьяро приїхало чимало добре підготовлених спортсменів. Багатьом вдалося показати високі результати ще в класифікаційних змаганнях, в тому числі і тих, де виступав Єгор, – зазначив тренер і менеджер спортсмена Віктор Петрович Дементьєв.

Українець виступав на трьох дистанціях. Найкращий результат у Єгора Дементьєва виявився в індивідуальній гонці переслідування на 4 км – третє місце. Дистанцію наш спортсмен проїхав за 4 хв. 32,459 сек. Після кваліфікаційних заїздів Єгор завоював право виступити в фіналі за «бронзу». Його суперником став китайський велогонщик Ксін Янг Ліу, якому Єгор поступився «бронзу» на паралімпійських треку в Лондоні. Протягом трьох років китаєць не був помічений на основних міжнародних стартах, з’явившись на великих змаганнях в минулому році.

На цьому чемпіонаті світу велогонщиків нагороджували медалями чемпіонату світу нового зразка. Саме такі нагороди Міжнародний союз велосипедистів надав і для кращих на недавньому чемпіонаті світу з велоспорту на треку в Манчестері, де йшов відбір на Олімпіаду. Ну а оскільки українці там не піднімалися на подіум, Єгор Дементьєв став першим представником України, які привезли медаль чемпіонату світу оновленого типу.

Вперше в історії велосипедної України спортсменка, яка виступає в категорії маунтинбайк піднялася на третю сходинку світового рейтингу Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

Багаторазова чемпіонка України з маунтенбайку, володарка Кубка світу U-23, бронзовий призер чемпіонату світу в Валлнорде (Андорра) лучанка Яна Беломоїна зробила прорив в українському велоспорті, закривши трійку найсильніших жінок – горовосходітельніц світу.

Завдяки блискучому початку сезону, починаючи з перемоги на Costa Blanca Bike Race в січні і завершуючи серією гонок суперскладним восьмиденним марафоном в Південній Африці Absa Cape Epic Беломоїна заробила 295 очей і перемістилася на третю сходинку світового рейтингу ЮСІ.

Від другого рядка світового рейтингу кращих 43-річної норвежки Гюнн-Рита-Дале-Флеча (Gunn-Rita DAHLE FLESJAA) українку відокремлюють всього 85 очей.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"