тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

ЗАНЯТТЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ»

ЗАНЯТТЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ  «ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ»

Згідно з Графіком вивчення стану викладання навчальних дисциплін на 2023-2024 навчальний рік у Харківському фаховому коледжі спорту проводитиметься оглядовий контроль навчальних дисциплін.

У середу, 11 жовтня 2023 року згідно з Розкладом занять для здобувачів освіти 1-го курсу груп 1.1, 1.2 проведено заняття з навчальної дисципліни «Теорія і методика легкої атлетики», викладач Вікторія КОВЄРЯ. На викладання цієї дисципліни згідно з Навчальним планом відведено 60 аудиторних годин, в основному це практичні заняття. На занятті була присутня методист навчальної частини Галина ДУСЬ. 

До початку занять викладач виклав на сторінку Google classroom корпоративної пошти hfks.ukr.education лекційний матеріал і завдання до нього. Сьогодні на занятті відпрацьовувались: комплекс загальнорозвиваючих вправ (далі – ЗРВ); вимоги до виконання вправ; ЗРВ, які виконуються на місці з предметами і без предметів. Увага студентів акцентувалась на те, що необхідно обрати правильну інтонацію, командний голос, робити дзеркальний показ вправ для групи, вміти давати правильно команди на початок і закінчення вправи. Велике значення приділялось дотриманню правильної гімнастичної термінології. Розглядалось питання проведення підготовчої частини уроку, або як ми часто її називаємо розминкою на уроках фізкультури, при навчально-тренувальному процесі. Так з чого ж починається розминка? Організм необхідно підготувати до роботи, «зігріти» м’язи, підвищити рухливість суглобів, використовувати різновиди ходьби – на носках, на п’ятках, прискорену, спортивну, після цього повільний біг. Далі можна проводити комплекс ЗРВ. Після ЗРВ рекомендується використовувати бігові вправи, біг з прискоренням, а тільки після цього виконується основна робота, наприклад спринтерський біг. Треба всім пам’ятати що без проведення розминки перейшовши одразу до основної частини уроку чи навчально-тренувального заняття людина може отримати травму. Якщо порівняти вправи гімнастичні, де вправи виконуються з закінченою амплітудою рухів, то у легкій атлетиці вправи виконуються у балістичному русі (наприклад махи ногами).

Легка атлетика, це Королева спорту, вона складається з 10 видів. В залежності від того який саме вид легкої атлетики буде в основній частині уроку фізкультури, то і комплекс ЗРВ обирається специфічний, наприклад якщо це буде спринтерський біг, то більшість ЗРВ для ніг треба використовувати, а якщо наприклад це метання м’яча (на уроках фізкультури) чи метання диска (на тренуванні), то використовуються переважно вправи для рук, плечового поясу.

Далі викладач розповіла про новий матеріал заняття – виконання вправ біля опори. Вікторія КОВЄРЯ показала декілька вправ біля опори, студенти  увімкнувши камери по черзі виконали вправи.  

 Найактивніші студенти  Олександр ВИСОКОС і Павло ТОРЯНИК показали презентації про греко-римську боротьбу та легку атлетику відповідно, це було домашнє завдання для бажаючих набрати більше балів за модульно-рейтинговою системою. Студенти Марія ТИМОФЄЄВА, Павло ТОРЯНИК, Юсеф ГРИНЧАК показали комплекс вправ, які підготували як домашнє завдання.

Наприкінці заняття викладач підвів підсумки і задав домашнє завдання.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"