тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

ЮВІЛЕЙ ХАРКІВСЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СПОРТУ 50-річчя з дня заснування: від звитяжної історії до сучасних здобутків

ЮВІЛЕЙ ХАРКІВСЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ СПОРТУ 50-річчя з дня заснування: від звитяжної історії до сучасних здобутків

16 грудня 2021 р. у святково вбраній, передноворічно таємничій залі ТКЦ ХНАТОБ ім. Н.В. Лисенко відбулася знакова для коледжу подія – урочистий захід – святкування 50-річчя з дня заснування закладу.

У житті людини 50 років – це зрілий і поважний вік. А відповідний ювілей закладу освіти – це півстолітня історія різних поколінь. Це понад 5,5 тисяч випускників, які знайшли себе у житті, спорті, науці, медицині, юриспруденції, державному управлінні. Це не тільки свого роду історична віха, але наче межа, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідному закладу.

ХФКС – це не тільки стіни, насамперед, це – дух, пам’ять, традиції. Це педагоги і всі ті, хто щодня переступає поріг, сіючи зерна доброго, розумного, вічного, і ті, кого вже немає сьогодні, але завжди живуть вони в пам’яті учнів та колег, і для яких найвища нагорода у житті – це успіхи колишніх вихованців, їхні щирі слова подяки.

50 років – це не звичайний для нас ювілей, а ювілей домівки поколінь. Одні навчали, інші навчалися ... А дехто спочатку навчався сам, а згодом навчав наступні покоління. І так за днями дні, за роками роки, за десятиріччями десятиріччя.

Під час заходу багато вітань звучало від Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, міської влади, Департаменту науки і освіти, Управління у справах молоді та спорту ХОДА. За сумлінну та плідну працю, вагомий особистий внесок у виховання підростаючого покоління та з нагоди 50-ї річниці з дня заснування Харківського фахового коледжу спорту працівники коледжу були відзначені пам’ятними грамотами, подяками, вітальними листівками.

Зі словами вітань від національного Олімпійського комітету України виступили голова відділення НОК України в Харківській області Віктор Христоєв, головний тренер національної збірної команди України з артистичного плавання, заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Світлана Саїдова та український плавець, учасник Паралімпійських ігор 2016 року, десятиразовий чемпіон Паралімпіади 2020 року у Токіо, Герой України, випускник коледжу Максим Крипак.

Серед людей, які проймаються справою спорту, як приклад почесного керівного довголіття з привітальним словом від директорів фахових коледжів спорту України виступили директор КЗ «Харківський фаховий коледж спортивного профілю» Анатолія ПОПОВ та в.о. директора Харківського республіканського ліцею-інтернату спортивного профілю Андрій ТОЛСТОЙ.

Благословення на довгія літа та здравіє звучали від єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана.

Особливо теплі слова вітання звучали від Ігоря Коржилова, майстра спорту СРСР, Заслуженого працівника освіти України, Відмінника освіти України, який очолював заклад з грудня 1997 р. по липень 2014 р.. Під його керівництвом, тоді ще училище, дев’ять разів поспіль посідало перше місце серед спеціалізованих закладів освіти спортивного профілю України зі спорту вищих досягнень

Дуже приємно було отримати багато відеопривітань від випускників з різних куточків України, з країн ближнього та далекого зарубіжжя.

Вирішення перспективних завдань розвитку закладу освіти, допомога у залученні фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності, організація ефективної взаємодії закладу освіти з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, громадськими організаціями, юридичними та фізичними особами – всі ці завдання реалізує наглядова рада Харківського фахового коледжу спорту. Від її представників з вітальними словами завітав доктор медичних наук, професор медичного факультету ХНУ ім. В.Н.Каразіна Ігор Белозьоров.

А найзворушливішою частиною урочистостей було закладання символічного послання-настанови майбутнім поколінням вихованців коледжу, своєрідної листівки у майбутнє, з побажанням обов’язково стати частиною олімпійської історії.

Для нашого коледжу ювілей – це не тільки свято, а й підсумок роботи. Це – як миттєва зупинка посеред довгого шляху з поглядом назад, у минуле, до самісіньких джерел, та зазиранням у майбутнє – з планами, мріями та сподіваннями.

Наш ювілей сьогодні – це ще один щабель до нових відкриттів і знахідок дійсно сучасного, неповторного, знаного у світі закладу освіти із 50-річною історією та унікальними традиціями. Ми дякуємо всім, хто в різні часи був частиною історії, хто продовжує підкоряти нові вершини.

Примноження славетних традицій коледжу, поважне ставлення до його історії та майбутнього – запорука успішного розвитку!

Шануємо минуле – будуємо майбутнє!

Низький уклін тобі, наш рідний заклад!

З ювілеєм!

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"