тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Всесвітній день здорового харчування 2023

Всесвітній день здорового харчування 2023
Щорічно 16 жовтня у 50-ти країнах світу відзначається Всесвітній день здорового харчування.
Мета проведення Всесвітнього дня здорового харчування: підвищити інформованість населення про необхідність правильної організації здорового харчування.
Національною стратегією, зокрема, визначено, що однією з головних проблем здоров’я дітей є поширення надлишкової ваги тіла та ожиріння.
Згідно зі статистичними даними Міністерства охорони здоров’я України щороку в Україні фіксується приблизно 15,5 тис. нових випадків дитячого ожиріння. Діти з ожирінням більше піддаються ризику розвитку цукрового діабету 2-го типу та серцево-судинних захворювань, вони досить часто потерпають від стигми та дискримінації і, як наслідок, розвитку психологічних проблем та соціальної ізоляції. Причинами поширення надлишкової ваги та ожиріння серед дітей і підлітків переважно є нераціональне харчування та малорухливий спосіб життя.
З метою популяризації культури здорового харчування в суспільстві, підвищення обізнаності й формування корисних звичок серед дітей, батьківської і вчительської громадськості та відповідно до пріоритетних завдань Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України, 16 жовтня у ХФКС під керівництвом практичного психолога Людмили ШЕВЧЕНКО було проведено тематичний захід ”Здорове харчування. Розлади харчової поведінки”.
Стрес є невід'ємною складовою сучасного життя. Заїдання стресу – це загальноприйнятий механізм його подолання, їжа становиться заспокійливим відволікаючим фактором. Коли ви відчуваєте стрес, рівень кортизолу (гормон стресу) зростає, що може підвищити апетит і тягу до продуктів з високим вмістом жиру та цукру. На жаль, емоційне харчування діє лише як пластир для стресу, тому згодом стрес повертається, часто ускладнюється почуттям провини через переїдання або нездоровий вибір їжі.
Розлади харчової поведінки (РХП) — це група психічних розладів, пов’язаних із харчуванням і зацикленістю на їжі. Зазвичай це супроводжується вираженою стурбованістю людини щодо ваги та форми тіла.
РХП мають найвищий рівень смертності серед всіх психічних захворювань. Наприклад, кожен п’ятий хворий/а на анорексію помирає через втрату контролю над процесом схуднення. Переважно РХП вперше проявляється в віці 11-13 років.
Проте ви можете успішно вийти із цієї ситуації за допомогою розумних стратегій:

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"