тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Вільна боротьба. Чемпіонат України серед чоловіків пам’яті Заслуженого тренера України Леоніда Дуная

Вільна боротьба. Чемпіонат України серед чоловіків пам’яті Заслуженого тренера України Леоніда Дуная
20-21 січня 2021 року у харківському Палаці спорту «Локомотив» проходив чемпіонат України з вільної боротьби серед чоловіків пам’яті Заслуженого тренера України Леоніда Дуная.
Участь у змаганнях приймали 200 спортсменів з 16 регіонів країни та Києва, які боролися не тільки за медалі, а і за місце у складі збірної команди України для участі у чемпіонаті Європи та у олімпійських ліцензійних турнірах.
Організатори змагань, якими виступили ГО «Федерація спортивної боротьби» спільно з ГО «Федерація греко-римської та спортивної боротьби України», Асоціацією вільної боротьби України, Асоціацією спортивної боротьби України, Міністерством молоді та спорту України, Управлінням у справах молоді та спорту ХОДА та за підтримки ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я" зробили все від них залежне, щоб провести змагання в безпечних умовах і найвищому рівні. Завдяки спільним зусиллям усім учасникам чемпіонату (спортсменам, тренерам, суддям, офіційним особам) було зроблено безкоштовне тестування на COVID 19, а прохід через рамку за умови ідентифікації обличчя забезпечив відсутність у залі боротьби сторонніх осіб. За безпекою слідкували представники поліції, чергувала карета швидкої допомоги, обслуговували змагання представники КНП ХОР «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер».
В перший змагальний день відбулася урочиста церемонія відкриття змагань. У ній взяли участь почесні гості, керманичі Харківської області, міста Харкова, керівники Асоціації спортивної боротьби України та її регіональних представництв:
- Заступник голови Харківської обласної ради Валерія МУРАЄВА.
- Голова наглядової ради Товариства з обмеженою відповідальністю "Фармацевтична компанія "Здоров'я" Олександр ДОРОВСЬКИЙ.
- Олімпійський чемпіон, Заслужений майстер спорту України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, багаторазовий переможець чемпіонатів світу та Європи Ельбрус ТЕДЕЄВ.
- Заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин ЛОБОЙЧЕНКО.
- Генеральний секретар асоціації вільної боротьби України Андрій БЛАЖЕЙКО.
- Головний тренер чоловічої збірної команди України, Заслужений тренер України Григорій ДАНЬКО.
- Державний тренер збірної команди України з вільної боротьби, член комісії «Спорт для всіх» при UWW, член виконкому Європейської Федерації боротьби Діна ХОРЕНКО.
- Виконуючий обов’язки директора Харківського державного вищого училища фізичної культури №1, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури Юрій НАЗАРЕНКО.
- Проректор з науково-педагогічної роботи, доктор технічних наук, професор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Магомедємін ГАСАНОВ.
Під час урочистостей члени президії – Валерія Мураєва, Костянтин Лобойченко, Олександр Доровський, Григорій Данько, Ельбрус Тедеєв звернулися до присутніх з привітальними словами, побажали яскравих сутичок, чесної боротьби, незламності та сили духу, успіхів на чемпіонаті Європи та ліцензійних олімпійських турнірах.
Ці змагання були присвячені Заслуженому тренеру УРСР, майстру спорту СРСР Леоніду Дунаю, тож учасники заходу вшанували пам’ять видатного борця, тренера і педагога хвилиною мовчання.
Традиційно "Фармацевтична компанія "Здоров'я" в особі Голови наглядової ради Олександра Доровського підтримує ветеранів спорту Харківщини. Винагороду від «Здоров’я» з побажаннями здоровся та довгих років життя отримали: доктор технічних наук, майстер спорту Віталій БРУСЕНЦОВ, майстер спорту Олексій КІРЄЄВ, Олександр ГОРОВИЙ, Микола ВОДОЛАЖСЬКИЙ, Олександр ХАРЛАМОВ, Євген СИТНИК, Юрій КОСТІН.
На подібних заходах відзначаються люди, які, на думку організаторів змагань, роблять вагомий особистий внесок у розвиток вільної боротьби, демонструють самовідданість і високу професійну майстерність. Президент Громадського об’єднання «Федерація спортивної боротьби» Євген РУЧКА урочисто вручив Подяки організації провідному тренеру штатної збірної команди України Едуарду НОСАДЧЕМУ, полковнику збройних сил України у відставці, майстру спорту з вільної боротьби Віктору ШЕЛУХАНОВУ, проректору з науково-педагогічної роботи, доктору технічних наук, професору Національного технічного університету «Харківський Політехнічний Інститут» Магомедєміну ГАСАНОВУ.
Щодо самих змагань, то у перший день визначилися всі фіналісти чемпіонату та борці, які боротимуться у втішних сутичках та за бронзові нагороди, у другий день відбулися фінальні двобої.
За підсумками змагань збірна Харківської області здобула 1 золоту, 1 срібну та 3 бронзові нагороди і посіла четверте місце в загальнокомандному заліку. Перше місце було за командою Одеської області, друге - м. Київ, а третє - збірна Львівської області.
Чемпіоном України у ваговій категорії до 86кг став вихованець ХФКС Мухаммед АЛІЄВ.
Срібним призером чемпіонату в ваговій категорії до 57кг став випускник коледжу Каміль КЕРИМОВ.
Бронзовими медалями відзначилися харків’яни: Мраз ДЖАФАРЯН (вагова категорія до 86кг), Володимир КОЧАНОВ та Гліб ГРИНЧЕНКО (вагова категорія до 92кг).
Додамо, що відбіркових ліцензійних турнірів до Олімпійських ігор буде два.
Європейський пройде в березні в Угорщині, а світовий – у травні місяці в Болгарії. На обох серед чоловіків будуть розіграні по дві олімпійські путівки. На цей час України має одну олімпійську ліцензію у вільній боротьбі, яку у вазі до 125 кг здобув Олександр Хоцянівський. Остаточний склад команди для участі у зазначених змаганнях та чемпіонаті Європи серед чоловіків відбудеться після Київського турніру UWW з вільної, жіночої та греко-римської боротьби присвяченого видатним борцям та тренерам, який відбудеться наприкінці лютого у Києві.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"