тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Відкритий урок з навчальної дисципліни «Олімпійський спорт»

Відкритий урок з навчальної дисципліни «Олімпійський спорт»
20 грудня у Харківському фаховому коледжі спорту відбувся відкритий урок з навчальної дисципліни «Олімпійський спорт», присвячений 31-ї річниці заснування Національного олімпійського комітету України на тему: «Гендерний аспект в олімпійському спорті».
Викладач Марія СОВА визначила метою заняття вивчення тенденцій створення безбар’єрного гендерного простору в олімпійському русі, а завданням заходу моніторинг ситуації в олімпійському спорті, пов’язаний із питаннями статевої рівності.
На початку заходу була проведена олімпійська вікторина, під час якої студенти мали можливість перевірити свої знання з історії Національного олімпійського комітету України. Питання стосувалися заснування НОКу, президентів спортивної Організації, діяльності та керівництва Харківського осередку, досягнень українських, зокрема і харківських спортсменів на Олімпіадах тощо. За правильні відповіді здобувачі освіти отримали маленькі олімпійські презенти від Святого Миколая, який цього дня вітав вихованців коледжу.
Основна частина була присвячена безпосередньо темі заняття. У презентації педагогиня висвітлила поняття гендеру та його використання у позначені соціальних і культурних аспектів життя, провела аналітичний екскурс з античних Олімпійських ігор до найважливіших спортивних змагань сучасності за участі жінок, зупинилася на питаннях розширення прав жінок і їхнього доступу до різноманітних сфер діяльності у олімпійському русі.
Відзначимо, що під час демонстрації слайдів студенти висловлювали своє ставлення щодо означених тем, ділилися роздумами щодо знищення стереотипів та шляхів подолання монополії у спортивній гендерній політиці.
Підвела підсумки заходу методист спортивного відділення Оксана БУЗОВЕРЯ, яка окреслила коло існуючих проблем, що не отримали належної уваги під час заходу, а саме: харасмент та сексизм у спорті, оплату праці, тему трангендерності, яка також є на часі і потребує рефлексії в контексті участі таких спортсменів в Іграх Олімпіад. Тож наступного семестру продовжимо дискусію!
 
 
 
 
 
 

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"