тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «АНАТОМІЯ ТА СПОРТИВНА МОРФОЛОГІЯ»

ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «АНАТОМІЯ ТА СПОРТИВНА МОРФОЛОГІЯ»

2 квітня 2021 року викладач Бикова О.Л. згідно з Графіком проведення відкритих занять для студентів І курсу провела відкрите практичне заняття з навчальної дисципліни «Анатомія та спортивна морфологія» на тему: «Пропорції тіла людини та спорт» з використанням сервісу ZOOM у режимі відеоконференції.


До початку  конференції викладач Бикова О.Л. виклала матеріали до практичної роботи на сторінці сервісу Google Classroom, далі вона ознайомила студентів з методами оцінки соматотипу, оцінкою пропорцій тіла спортсмена методом стандартів, оцінки пропорцій тіла методом індексів, в тому числі індексами древніх, навчила студентів складати карту обстеження. Особлива увага акцентувалась на методі оцінки пропорції тіла спортсмена, коли використовуються класифікаційні схеми П.Н. Башкірова та В.В. Бунака. Викладач наводила приклади окремих спеціалізацій спортсменів коли враховується певний тип пропорції тіла при спортивному відборі.  Для виконання практичної роботи студентам надано таблицю з відносною величиною ознак (в % до довжини тіла) у спортсменів деяких видів спорту, формули розрахунків оцінки пропорцій тіла з поясненнями, також таблицю класифікації пропорції тіла за його відносними розмірами (П.Н. Башкіров) та таблицю класифікацій пропорцій тіла по В.В. Бунаку. 

Завдання студентів полягало у тому, що їм необхідно було визначити пропорції тіла за абсолютними розмірами, зробити певні антропометричні виміри та на підставі цих вимірів розрахувати відносні величини частин тіла у відсотках до довжини тіла та зробити висновки. У якості домашнього завдання студентам надано декілька питань для самоконтролю, на які треба дати письмові відповіді у робочі зошити.

Виконані завдання студенти надішлють на електронну скриньку викладача, або на сторінку сервісу Google Classroom.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"