тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

У Харкові встановлено меморіальну дошку випускнику ХФКС Всеволоду ТАТЬКОВУ

У Харкові встановлено меморіальну дошку випускнику ХФКС Всеволоду ТАТЬКОВУ
4 жовтня 2024 р. у Харкові на фасаді будинку №13/1 по вулиці Всеволода Татькова встановили меморіальну дошку випускнику Харківського фахового коледж спорту 2019 року відділення водного поло Всеволоду ТАТЬКОВУ.
24 лютого 2022 р., у 18 років, ватерполіст вступив до лав сил територіальної оборони Харкова. Пройшовши навчання, Всеволод вступив до спецпідрозділу Kraken та героїчно захищав Україну з першого дня повномасштабного вторгнення російського агресора. Боєць брав участь у багатьох операціях підрозділу, серед яких також звільнення Руської Лозової, Купʼянська та Балаклії. Був бойовим медиком в екіпажі евакуації.
19-річний «Шеф» (позивний юнака) загинув у ніч з 4 на 5 липня 2023 р. на Бахмутському напрямку, виконуючи спецзавдання по порятунку поранених побратимів, виводячи їх з ворожого оточення.
До повномасштабного вторгнення Всеволод неодноразово ставав призером міжнародних і всеукраїнських змагань, був кандидатом у майстри спорту з водного поло, багаторазовим призером чемпіонатів України з водного поло.
У липні 2024р. рішенням Харківської міської ради вулиця Борзенка у місті Харків була перейменована на честь Всеволода Татькова.
На заході відкриття пам’ятної дошки зібралися рідні Всеволода, бойові побратими, друзі, представники Харківської міської ради, спортивної спільноти, а також директор коледжу Ігор ПРИХОДЬКО, заступник директора з навчальної роботи Сергій СУХАРЕВ, а також вчителі зі спорту відділення водного поло ХФКС В’ячеслав БЄЛЄВЦОВ і Тарас ГОЛОВКІН.
Вічна пам’ять та шана Герою!

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"