тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Проведення загальнонаціонального опитування учнівської молоді «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді» (HBSC)

Проведення загальнонаціонального опитування учнівської молоді «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді» (HBSC)
Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка у 2023 році проводиться загальнонаціональне опитування учнів «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді» у рамках міжнародного проекту «HBSC». Наразі це вже шоста хвиля опитування в Україні.
Проведення чергової хвилі дозволить отримати дані у динаміці щодо широкого кола питань, а саме ставлення учнівської молоді віком від 10-17 років до здорового способу життя (харчування, дієта, фізична активність, рівень поширення алкоголю, вживання наркотиків); вплив соціального оточення (сім’я, друзі, однолітки, навчальні заклади) на поведінкові орієнтації; сексуальна поведінка; насильство та травми; булінг у навчальному середовищі; що впливає на психічне здоров’я; практика користування соціальними мережами, є можливість проаналізувати вплив пандемії COVІD-19 на різні аспекти життя та порівняти дані із іншими країнами-учасницями. Не менш важливим аспектом є отримання даних щодо розуміння дітьми безпекової поведінки, яка увійшла в життя українців після повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Онлайн-опитування проводиться у навчальних закладах серед учнів визначених цільових груп. Класний керівник класу/групи надсилає лінк або QR-код учням свого класу/групи. Учні можуть заповнювати анкету як в домашніх умовах, так і у начальному закладі, якщо у ньому наявні необхідні технічні умови і засоби.
Якщо у складі класу є учні, які були переміщені за межі України або до інших регіонів України через військові дії, але продовжують навчання у своїй школі у режимі онлайн – вони також мають брати участь в опитуванні.
Технологія опитування забезпечуватиме необхідний рівень анонімності і конфіденційності отриманої інформації, текст запитальників (за змістом і стилем формулювання) є коректним, забезпечує дотримання прав, людської гідності та морально-етичних норм.
Проведення опитування – до 11 грудня 2023 року.
Якщо виникають будь-які запитання, будь ласка, зв’яжіться з контактною особою від Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка, пані Тетяною Бондар, директором: +380 50 381 22 48, t.bondar@uisr.org.ua.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"