тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Проведення наукового дослідження «Підлітки України під час російського вторгнення 2022» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Проведення наукового дослідження «Підлітки України під час російського вторгнення 2022» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я
Департамент науки і освіти ХОД(В)А інформує про проведення Інститутом психіатрії Київського національного університету імені Тараса Шевченка наукового дослідження «Підлітки України під час російського вторгнення 2022» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.
За прогнозами ВООЗ, кожен другий громадянин України матиме травматичний досвід, пов’язаний зі збройною агресією російської федерації. Особливої уваги потребує дослідження стану психічного здоров’я підлітків, оскільки відомо, що саме у цьому віці починаються 65% всіх психічних розладів, зокрема саме цей вік знаходиться у підвищеній зоні ризику стосовно суїцидальної поведінки.
Науковцями України, Норвегії та Японії заплановане проведення наукового дослідження «Підлітки України під час російського вторгнення 2022» (Adolescents of Ukraine During the 2022 Russian Invasion (AUDRI Project) в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.
Головним виконавцем дослідження буде професор Ірина Пінчук, д-р мед. наук, Директор Інституту психіатрії Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Україна). До дослідження також планується долучити міжнародних експертів, а саме: Норберт Скокаускас, професора Регіонального центру психічного здоровʼя дітей і молоді та захисту дітей, Норвезького університету науки і технологій, керівник секції дитячої та підліткової психіатрії Всесвітньої психіатричної асоціації (Норвегія); Рюносуке Ґото, лікаря-педіатра відділення педіатрії, лікарні Токійського університету (Японія).
Мета дослідження: розробка стратегій для оцінки та реагування на проблеми психічного здоров’я підлітків України під час воєнного стану.
Тривалість дослідження: початок – травень 2023 року та 2 роки після завершення війни.
Опитування буде повторюватися кожні 6 місяців протягом проведення дослідження для відстеження динаміки результатів.
Популяція, яка досліджується: підлітки у віці від 15 до 18 років включно з усіх регіонів України.
Методологія дослідження: онлайн-опитування, створене на платформі Qualtrics, що містить запитання стосовно стану психічного здоров’я (депресія, тривога, посттравматичний стресовий розлад, вживання психоактивних речовин, харчові розлади), а також про особисті втрати під час війни, стійкість та соціальну підтримку.
Структура дослідження: учасник переходить за посиланням або QRкодом та дає відповіді на запитання, запропоновані у опитуванні.
Опитувальник має заповнюватись самостійно, за умови інформованої згоди учасника та його батьків/опікунів.
Для створення та розповсюдження анкети, зберігання даних, зв’язування даних окремих людей між хвилями та вилучення деідентифікованих даних для аналізу буде використовуватися система Qualtrics, яка гарантує конфіденційність учасників. Під час цього процесу дослідники не матимуть доступу до особистої контактної інформації учасників; набір і звʼязування даних здійснюватимуться анонімно.
Очікувані результати дослідження: отримана інформація може бути використана при розробці сервісів та послуг, спрямованих на покращення стану психічного здоров’я підлітків.
Пройти опитування можна за посиланням:
https://audri.qualtrics.com/jfe/form/SV_bxvnEX3hG7QZ2fk

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"