тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Програма підвищення кваліфікації для вчителів/вчительок з розвитку психологічної компетентності “Швидка психологічна допомога онлайн для учасників освітнього процесу ”

Програма підвищення кваліфікації для вчителів/вчительок  з розвитку психологічної компетентності “Швидка психологічна допомога онлайн для учасників освітнього процесу ”
24-26 січня 2023 р. відбувся тренінг з психологічної допомоги для освітян, в якому взяла участь викладач природничих наук, куратор 2 курсу Бикова Олена.
Авторками цього курсу є: Наталя Подоляк, психологиня, травмотерапевтка, супервізорка та Оксана Макаренко, співзасновниця ГО “Смарт Освіта”, співавторка концепції НУШ.
Програма виконується в межах програми “Соціальний капітал”, який реалізує МФ ”Відродження” в Україні. Інформаційну підтримку забезпечує портал “Нова українська школа”.
В цій програмі педагоги отримують теоретичні знання, методи та інструменти навчання першої домедичної психологічної допомоги дітям. Мета цих сесій - запобігти переростанню симптомів у більш серйозні проблеми якомога більшій кількості дітей, сприяти нормалізації поведінки під час уроків, підвищити рівень мотивації і здатності до навчання в школі. Під керівництвом кваліфікованих сертифікованих тренерів програми вчителі навчаються:
надавати у швидкі терміни грамотну першу психологічну допомогу великій кількості що потребує того родин і дітей;
отримують рекомендації, як правильно підтримати дітей під час та після військових подій, будуть мати знання про психологічну травму, види травм, про пост травматичні симптоми у різних вікових категоріях. Зокрема, про реакції, поведінку дітей, які пережили травматичні події;
про прийоми активного слухання; ознайомлюються з ресурсними техніками та методами стабілізації. Отримують рекомендації для батьків. А також здобувають навички й вміння психологічної допомоги під час практичної роботи з дітьми та батьками в групах. Програма викладається онлайн і адаптована для роботи вчителів з дітьми в онлайн форматі.
 
 
 
 
 
 
 

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"