тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЛЕКЦІЙНОГО ЗАНЯТТЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ОСНОВИ ФІЛОСОФСЬКИХ ЗНАНЬ» НА ТЕМУ: «ФІЛОСОФІЯ ЯК НАУКА»

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЛЕКЦІЙНОГО ЗАНЯТТЯ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ОСНОВИ  ФІЛОСОФСЬКИХ  ЗНАНЬ» НА ТЕМУ: «ФІЛОСОФІЯ ЯК НАУКА»

12 січня 2022 року викладач Космінський О.М. провів для першокурсників презентацію лекційного заняття з навчальної дисципліни «Основи філософських знань» на тему «Філософія як наука». Заняття проводилось у кабінеті інформатики з використанням мультимедійного обладнання. 

На занятті були присутні методист навчальної частини Дусь Г.Ф., викладач навчальної дисципліни «Комп’ютерна техніка та математичні методи у спорті» Карпенко В.В.

У презентації Космінський О.М. показав, що своїм основним завданням філософія має встановлення перших, основних істин, які слугують першоосновою або принципами для інших істин. Філософія встановлює свої істини шляхом дослідження і доведення. Тобто філософія прагне раціональними засобами створити гранично узагальнену картину світу і місця людини у ньому, досліджуючи пізнавальне, ціннісне, соціально-політичне, моральне й естетичне ставлення людини до світу. На відміну від окремих наук, що вивчають лише деякі області дійсності, предмет філософії охоплює найзагальніші риси дійсності, основи буття і пізнання, що вивчаються не безпосередньо, а через узагальнення даних інших наук та осмислення всієї культури, її світоглядних структур. Таким чином філософія — раціональна самосвідомість людства, наслідок його прагнення збагнути глибинні основи буття і місце людини у світі.


Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"