тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Поради психолога. Страх за майбутнє. Куди рухатись далі?

Поради психолога. Страх за майбутнє. Куди рухатись далі?
Мозок завжди прагне знайти швидке та просте рішення. Мозок завжди шукає найпростіше рішення, тому що його основна задача - це економити енергію задля виживання.
Та сучасний світ влаштований не так просто, тим паче в умовах воєнного стану: можливої еміграції, постійного не визначення. Знайти рішення тут і зараз може бути дуже складно.
Насправді у питанні “куди рухатися далі” є дуже важливим замислитися над тим, “як рухатися”. Тому що напрям може постійно змінюватися. А ось вірна стратегія “як рухатися” може допомогти пройти найсильніші буремні часи.
У страху за майбутнє ви точно не самі. Наразі ми всі знаходимося приблизно в одній та тій самій ситуації, де планувати щось є дуже складним.
Вірна стратегія як рухатися в умовах війни та невизначеності:
· Підготуйтеся заздалегідь та прийміть позицію, що ви готові до того, що напрям руху може постійно змінюватися. Хай незмінним лишається тільки одне: ваша готовність до руху та змін.
· Називайте речі своїми іменами. Війна - не жарт і якщо вона сколихнула вас, то ви теж є постраждалим. Війна ще не закінчилася. Потребувати від себе блискучих рішень та неймовірного розвитку, коли ви є постраждалим від війни - це не дуже ефективна стратегія. Робіть те що можете, там де ви є зараз із тим, що у вас є.
· Адекватна самооцінка. Якщо наразі Ви відчуваєте, розгубленість, страх - це точно не час приймати нові серйозні рішення. Відкладіть це рішення і займатися поки що тими речами, які ви можете зараз контролювати.
· Нове рішення - не назавжди. Нова країна, діяльність, робота не означає, що це все з вами назавжди. Але ми часто ставимося до речей занадто серйозно і саме це впливає на те, що вибір стає занадто складним. Пам’ятайте: ви завжди зможете змінити вибір. А зараз просто робіть те, що ви можете робити та піклуйтеся про себе.
· Майбутнє - це результат нашого сьогодення. Ми не можемо знати, що буде в майбутньому, але ми можемо робити щось для нього сьогодні.
· Піклуйтеся про вашу фінансову грамотність, ментальне та фізичне здоров’я, вміння налагоджувати стосунки. Це ті речі, які залишаються із вами назавжди.
Бережіть себе, незламні!

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"