тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

«ПАМʼЯТАЙМО, ЩОБ НЕ ПОВТОРИЛОСЬ ЗНОВУ!» (до 8 травня – Дня пам’яті та примирення)

«ПАМʼЯТАЙМО, ЩОБ НЕ ПОВТОРИЛОСЬ ЗНОВУ!» (до 8 травня – Дня пам’яті та примирення)

8 травня український народ разом зі світовою спільнотою віддає данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни. Цього дня в більшості країн Європи та світу відзначають День пам’яті та примирення, запроваджений резолюцією Генеральної асамблеї ООН у 2004 році з нагоди 60-ої річниці закінчення Другої світової війни.

Відповідно до Указу Президента України від 24.03.2015 №169/2015 в Україні щорічно 8 травня відзначається День пам’яті та примирення. Цей пам’ятний день започатковано задля вшанування подвигу українського народу у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті тих, хто загинув на фронтах, в окопах, тих, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.


Освітянська спільнота Харківського фахового коледжу спорту традиційно приєднується до вшанування цього дня. Співробітники та здобувачі освіти коледжу поклали квіти до стели Скорботної Матері-Батьківщини на Меморіальному комплексі слави. Памʼять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Метою акції було поглибити знання здобувачів освіти про події Другої світової війни на теренах України, разом з педагогами дослідити значення понять «пам’ять» та «історична пам’ять», познайомитися з різними формами та механізмами вшанування пам’яті, технікою «Знайомство з артефактом». Важливий акцент заходу: розвиток емоційного інтелекту.

Роки ... Скільки б їх не минуло, не зітруть вони народну пам’ять.

Памʼятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна.

Памʼятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями обʼєднані нації.

Памʼятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця памʼять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Памʼятаємо! Перемагаємо!


Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"