тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Онлайн-урок з кібербезпеки для студентів ХФКС

Онлайн-урок з кібербезпеки для студентів ХФКС
Життя сучасної людини важко уявити без цифрових сервісів і додатків. Ми використовуємо їх для вирішення найрізноманітніших повсякденних завдань. При цьому онлайн-середовище пов'язане не тільки з купою корисних можливостей, але і з ризиками для безпеки користувача. Саме тому так важливо розвивати власну цифрову грамотність, знати про можливі ризики та володіти різними методами захисту, в тому числі й технологічними.
31.10.2023 р. студенти 1 курсу Харківського фахового коледжу спорту взяли участь у всеукраїнському онлайн-уроці з кібербезпеки, який проводив Інститут спеціального зв'язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського та Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації.
Мета уроку — пояснити виклики, які стоять перед українцями, на прикладі кібератак з боку росії та сформувати компетенції кібергігієни. Достатній рівень розуміння правил кібергігієни студентами та учнями й усвідомлення небезпеки, яку становить росія під час першої у світі кібервійни, що триває в Україні, дозволить підвищити рівень кібербезпеки усієї країни та, в перспективі, зменшити шкідливий вплив кібератак на кожного українця.
Під час уроку були висвітлені наступні питання:
- як атакують хакери, зокрема і росія, та яким чином можуть використати молодь для досягнення своїх цілей;
- як захистити себе і своїх близьких від кіберзагроз;
- чому кібергігієна важлива;
- як користуватися інтернетом безпечно тощо.
Після онлайн-уроку 31.10.2023 о 16.00 зі студентами груп 1.1 та 1.2 була проведена кураторська година у вигляді бесіди. На ній обговорено питання, які висвітлювалися під час онлайн-уроку. Також на кураторській годині проведено соціологічне опитування серед студентів. Суть опитування полягала в тому, щоб виявити у студентів рівень розуміння правил кібергігієни й усвідомлення небезпеки, яку становить росія під час першої у світі кібервійни, що триває в Україні.
Було запропоновано відповісти на наступні питання:
1. Чи вважаєте ви себе безпечним в Інтернеті?
2. Чи знаєте ви, хто такі хакери?
3. Як атакують хакери, зокрема і російські?
4. Яким чином хакери можуть використати молодь для досягнення своїх цілей?
5. Як захистити себе і своїх близьких від кіберзагроз?
6. Чому кібергігієна важлива?
За підсумками бесіди зроблений висновок про те, що кібератаки - це потенційна загроза сучасному інформаційному суспільству, а також, що ця проблема є гострою і вимагає великої уваги з боку громадян будь-якого віку.
Всім студентам були розіслані пам'ятки про правила безпечної поведінки в мережі інтернет.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"