тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Онлайн-нарада з питань підготовки та проведення вступної кампанії 2024 року для здобуття вищої та фахової передвищої освіти 21.06.24

Онлайн-нарада з питань підготовки та проведення вступної кампанії 2024 року для здобуття вищої та фахової передвищої освіти 21.06.24

21 червня 2024 року Генеральним директором Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олегом ШАРОВИМ проведено онлайн-нараду з питань підготовки та проведення вступної кампанії 2024 року для здобуття вищої та фахової передвищої освіти, в якій взяла участь Олена ФЕДУНОВА, заступниця директора з навчально-методичної роботи Харківського фахового коледжу спорту.

Під час наради Олегом ШАРОВИМ анонсовано зміни до наказу Міністерства освіти і науки України від 13.06.2024 № 846 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 23 травня 2024 року № 735», зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 червня 2024 р. за № 910/42255, яким передбачено внесення змін до Правил прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти. Встановлення регіональних коефіцієнтів для закладів вищої освіти. Умови вступу на магістратуру та аспірантуру. Також, наголошено на збільшенні термінів зберігання відео-спостереження результатів проведення закладами освіти творчих конкурсів. 

Оксаною БЄЛІК, директоркою Державного підприємства «Інфоресурс», розглянуті питання внесення закладами освіти конкурсних пропозицій. Звернуто увагу на роз’яснення про внесення до ЄДЕБО конкурсних пропозицій для вступу за освітньо-професійним ступенем фахового молодшого бакалавра та лист Міністерства освіти і науки України листом від 05.06.2024 № 1/9958-24 «Про внесення ліцензії на провадження освітньої діяльності на рівні повної загальної середньої освіти». 

Надано рекомендації до алгоритму виконання наданого у листі Міністерства освіти і науки України від 03.06.2024 № 1/9758 «Про особливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти». З метою реалізації пункту 62 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року № 560, здійснено доопрацювання програмного забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти для забезпечення закладам освіти можливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти за даними ЄДЕБО за формою, визначеною додатком 9 до Порядку. Для отримання Довідки здобувачу освіти за денною або дуальною формою навчання необхідно звернутись до закладу освіти, в якому він навчається.

 


Віталій НОСОК, Державний експерт Експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти і науки України, розповів про тестування модулів вступної кампанії та звернув увагу на деякі нюанси.

Андрій ОХРІМОВСЬКИЙ, Державний експерт Експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти і науки України, пояснив як можна засвідчити наявність військово-облікових документів вступників членами Приймальних комісій. Звернув увагу присутніх на військово-облікові документи вступників, що очікуємо рішення Урядового комітету з цього питання.

Ольга БОЖКО, начальник відділу фахової передвищої освіти Міністерства освіти і науки України, повідомила про документи вступників пільгових категорій.

ВІТАЛІЙ ЛУТАК, начальник відділу змісту освіти та модернізації освітнього процесу Міністерства освіти і науки України, розповів про можливості вступу з тимчасово окупованих територій, як звернутися вступникам до освітніх центрів та переглянути ілюстративні матеріали.

Наталія ВІТРАНЮК, директор Департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої і освіти дорослих Державної служби якості освіти України, наголосила, що у разі чинного сертифікату про акредитацію не потрібно подавати заяву на проходження процедури умовної акредитації закладам освіти.

Алла РИБАЛКО, керівниця експертної групи з питань вищої освіти та освіти дорослих директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН, звернула увагу присутніх на необхідність усіх закладів освіти бути зареєстрованими до системи електронної взаємодії з Міністерством освіти і науки України.

Учасники мали можливість поставити запитання під час проведення наради з використанням Q&A (піктограми «Запитання та відповіді» на основній панелі управління додатка Zoom).

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"