тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК В 9-Г КЛАСІ «ОЛІМПІЙСЬКА СЛАВА ХАРКІВЩИНИ»

ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК В 9-Г КЛАСІ «ОЛІМПІЙСЬКА СЛАВА ХАРКІВЩИНИ»
27 вересня 2024 р. класів вихователькою Зоєю АМЕЛІНОЮ та класним керівником Вікторією АНДРЄЄВОЮ для учнів і учениць 9-Г класу за допомогою сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet був проведений олімпійський урок «Олімпійська слава Харківщини», спрямований на популяризацію фізичної культури і спорту, Олімпійського руху в Україні, виховання учнівської молоді на олімпійських цінностях, виховання почуття патріотизму та гордості за досягнення українських спортсменів.
Педагоги зазначили, що українська земля щедра талановитими спортсменами, які прагнуть возвеличити власну Батьківщину, досягаючи найгучніших, найвизначніших звань, щоб на спортивних аренах усього світу лунав державний гімн України і майорів жовто-блакитний прапор. Разом з вихованцями пригадали імена видатних українських спортсменів минулих часів, їх найвищі досягнення: Лілія Подкопаєва (спортивна гімнастика), Сергій Бубка (легкоатлет, стрибки з жердиною). Звернули увагу вихованців на підсумки виступу збірної команди України на ХХХІІІ Олімпійських (12 медалей: 3 золоті, 5 срібних і 4 бронзові) та ХVІІ Паралімпійських (82 медалі: 22 золоті, 28 срібних і 32 бронзові) іграх 2024 року в Парижі і, зокрема, випускників ХФКС.
До уваги дітей був запропонований огляд найвизначніших перемог спортсменів України, особливою зацікавленістю серед присутніх виділявся медіа контент про Ольгу Харлан, Ярославу Магучіх, Олександра Хижняка, дуета Марини та Владислави Алексіївих.
Під час уроку молоді була надана інформація про видатних харківських спортсменів, чемпіонів та призерів Олімпійських та Паралімпійських ігор, які писали літопис олімпійської слави Харківщини: Богдана Бондаренка (легка атлетика), Валерія Гончарова, Рустама Шаріпова (спортивна гімнастика), Віктора Рубана (стрільба з луку), Ксенію Сидоренко і Марту Федіну (плавання синхронне), паралімпійців Максима Крипака і Максима Вераксу (плавання), Єгора Дементьєва (велоспорт).
Педагоги нагадали девіз нашого коледжу: « Наша мета – олімпійські вершини!», надали дітям настанови для здійснення своєї мрії та мети, віри в себе та волі до перемоги на спортивних змаганнях.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"