тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Олімпійський урок для студентів ХФКС

Олімпійський урок для студентів ХФКС
19 вересня 2023 року кафедра Олімпійського та професійного спорту Харківської державної академії фізичної культури (далі - ХДАФК) організувала проведення Олімпійського уроку. До проведення цього заходу залучено студентів першого курсу Харківської державної академії фізичної культури, Харківського фахового коледжу спорту, Комунального закладу «Харківського фахового коледжу спортивного профілю» Харківської обласної ради, Харківського республіканського ліцею-інтернату спортивного профілю та Національного фармацевтичного університету.
У заході прийняли участь понад 200 учасників. Модератори Олімпійського уроку – викладачі кафедри Олімпійського та професійного спорту ХДАФК: Лариса ТАРАН /завідувач кафедри, доцент, кандидат наук з фізичного виховання та спорту/, Олена ТАРАСЕВИЧ / доцент, кандидат наук з фізичного виховання та спорту /.
На початку заходу з вступним словом виступив голова відділення Національного Олімпійського Комітету у Харківській області Віктор ХРИСТОЄВ, побажав спортсменам нових звершень і перемог на спортивному фронті.
Учасники Олімпійського уроку переглянули презентацію, у якій розповіли про дев’ятьох президентів Міжнародного Олімпійського комітету (далі - МОК), зазначили про види спорту, які вперше включили у програму Олімпійських ігор 2024 року, які проводитимуться у Парижі, надали інформацію про використання доходів від реалізації маркетингових програм МОК, а саме - джерела прибутків МОК (2022 рік) та їх розподіл у відсотках. Далі учасники заходу ознайомились з діаграмами, де наведено статистичні дані про кількість учасників Ігор Олімпіад та зимових Олімпійських ігор, названі українські спортсмени-медалісти Олімпійських ігор 2020 року у Токіо, прізвища Олімпійської гордості ХДАФК.
Модератори Олімпійського уроку звернулись до учасників заходу з проханням – підтримати ініціативу популяризації спорту та фізичної активності, для цього необхідно записати коротке відео із відповідним зверненням – «Я підтримую спорт та фізичну активність в рамках Європейського тижня спорту», далі виконати фізичну вправу – фрагмент тренування із вашого виду спорту. Опублікувати відеозапис з хештегом #BeActive у соціальних мережах.
Наприкінці Олімпійського уроку модератори провели Олімпійську вікторину, яка складалась з п’ятнадцяти питань, семеро найактивніших студентів закладів освіти, які приймали участь у заході надали правильні відповіді на питання вікторини, один з яких студент першого курсу групи 1.2. Коледжу Павло ТОРЯНИК – він проявив активність під час опитування, першим правильно відповів на шість питань.
Тісна співпраця закладів освіти галузі фізичної культури і спорту надихає спортсменів на нові досягнення у спорті, подальшу спільну роботу у справі пропагування спорту, здорового способу життя.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"