тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

«НЕ ПЕРЕСТУПИ МЕЖУ!»

«НЕ ПЕРЕСТУПИ МЕЖУ!»

Право, закони супроводжують людину все її життя. З ними ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення. Щоб уміло та правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

Підлітковий вік та юнацтво – це вік «пересаджування коренів» – складний, але цікавий вік самовизначення. Час, коли у вже не дітей, але й ще не дорослих зʼявляються власні погляди і ставлення до світу, до людей, до справи, до подій, власні вимоги до себе і оточуючих. Тому молодь – як витязь на роздоріжжі, що зʼясовує, куди йому йти. Навколо багато спокус. І іноді дуже непросто обрати правильний шлях. А на злочинний шлях можна потрапити з різних причин: від банальної відсутність грошей, виховання і умов, до погоні за легкими грошима, а також і через незнання закону яке не звільняє від відповідальності, а його умисне порушення призводить до тяжких наслідків.

У ХФКС з метою зʼясувати суть поняття злочин та кримінальна відповідальність неповнолітніх, виховувати почуття відповідальності за свої дії, на прикладах з життя ознайомити учнів з кримінальною відповідальністю та показати, які наслідки можуть мати звичайні пустощі, формувати навички самостійного прийняття відповідального рішення і критичного аналізу складних ситуацій вихователем Айдембековою О.М. для учнів 9-11-х класів була проведена виховна година – відверта розмова «Відповідальність неповнолітніх за скоєння кримінального злочину». Учні разом з педагогом обговорювали такі питання: наскільки правова освіченість є важливою для сучасної людини; яка особа вважається неповнолітньою згідно чинного законодавства нашої держави та з якого віку наступає адміністративна і кримінальна відповідальність; за що можуть покарати з 14  років та що означають соціально-правові статуси «умовно засуджений», «знаходитись на виправному терміні» тощо.

Великий педагог В.О. Сухомлинський говорив: «Сьогодні – діти, завтра – народ!». Звичайно, діти – майбутнє нашої держави, і від їх фізичного розвитку, знань, вмінь залежатиме, якою буде наша Україна. Кожна людина здатна зробити свій вибір в житті: йти чесним шляхом, або вступити на шлях злочину у пошуках легкої наживи.

ХФКС наголошує: краще – займатися спортом і здобувати чесні перемоги на олімпі, аніж шукати сумнівних пригод та «легкого» життя!

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"