тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Міжнародний день волонтерів

Міжнародний день волонтерів
Кожного року, 5 грудня, волонтери в усьому світі відзначають Міжнародний день волонтерів, присвячений особам, що займаються волонтерством добровільно та безкорисливо. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.
Після 24 лютого кожен українець став певною мірою волонтером і обрав свій фронт для захисту України. Хтось — плете маскувальні сітки, хтось — донатить, хтось — збирає і відправляє гуманітарну допомогу або ж готує їжу, хтось — долає сотні кілометрів, щоб відвезти необхідне нашим Захисникам, хтось — безоплатно надає своє житло чи допомагає тим, хто втратив дім. Кожна така справа зараз вкрай важлива і потрібна.
Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. Вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році у Франції, під Страсбургом, був реалізований перший волонтерський проєкт за участю німецької та французької молоді, в рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в місцях найбільш запеклих боїв між німецькими та французькими військами. Пізніше цю естафету підхопила Індія і рух поширився світом. У 1987 році у світі налічувалося 80 мільйонів волонтерів, на початок ХХІ століття – понад 100 мільйонів. У сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів України.
З цього приводу 5 грудня 2023 р. у ХФКС під керівництвом практичного психолога закладу Людмили ШЕВЧЕНКО за допомогою сервісу зв’язку Google Meet відбувся захід «Волонтерство: поклик душі чи професія?»
Мета заходу: познайомити здобувачів освіти із поняттям «волонтер» та історією виникнення волонтерського руху; розповісти про волонтерську діяльність, про те хто може стати волонтером; створити умови для виховання небайдужого ставлення до людей, які потребують допомоги, виховати відчуття доброти у здобувачів освіти, прищепити учням риси людяності, небайдужості до чужих проблем, безкорисливості.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"