тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

«ДОРОСЛІ РОЗМОВИ З ДІТЬМИ: РОЗВИТОК СТАТЕВОЇ КУЛЬТУРИ ОСОБИСТОСТІ»

«ДОРОСЛІ РОЗМОВИ З ДІТЬМИ: РОЗВИТОК СТАТЕВОЇ КУЛЬТУРИ ОСОБИСТОСТІ»

Реформування українського суспільства потребує істотних змін у підходах до виховання молодої людини. Сучасні державні документи з питань національної освітньої політики визначають основні ідеї щодо змісту виховання особистості: забезпечення знання і розуміння загальнолюдських цінностей, цінностей національної культури; формування досвіду гуманної поведінки в найважливіших видах людської діяльності; самостійності у прийнятті рішень, вільного вибору вчинків, способів самореалізації в усіх сферах життєдіяльності.

Питання статевого виховання молоді існували та розвивалися з розвитком самого людства, були предметом уваги з боку соціологів, педагогів, лікарів. На сьогодні статеве виховання – це багатоаспектне питання, що передбачає морально-психологічний, анатомофізіологічний, медико-гігієнічний, психосексуальний та юридичний компоненти.

Статеве виховання – це складова частина загального виховного процесу закладу освіти та сім’ї, спрямована на формування свідомості молодої людини відповідно до її статі та оволодіння нею культурою міжстатевих стосунків відповідно до загальноприйнятої системи статевих ролей.

У ХФКС соціальні аспекти статевого дозрівання, проблеми статевої розбещеності, доступності, позитивного ставлення до моральної чистоти особистості, питання дотримання норм шлюбно-сімейних стосунків, орієнтації молоді на офіційний шлюб, сім’ю та відповідальне батьківство обговорювали під час виховної години «Розвиток статевої культури особистості». Вихователь Кроха Р.М. з учнями 8, 10 та 11-х класів роздивлялися статево-рольові аспекти крізь призму поняття соціалізації особистості, що зростає та розвивається. Підлітки активно та з цікавістю обговорювали питання міжстатевих стосунків, розмірковували про кохання, відповідальність у відносинах.

Кожен хоче, щоб життя його дитини склалося щасливо, щоб з часом у нього була хороша, дружна, любляча сім’я. Але особисте щастя – це не просто випадок, удача. Воно багато в чому залежить від того виховання, яке людина отримала в сім’ї, закладі освіти, від її морально-етичних засад, погляду на стосунки між чоловіком і жінкою. Статеве виховання – це важливий інструмент, за допомогою якого закладається фундамент їхньої свідомої статевої поведінки в дорослому житті.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"