тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

«АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ – ШЛЯХ ДО УСПІХУ»

«АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ – ШЛЯХ ДО УСПІХУ»

Доброчесність у сучасному цивілізованому світі є тим наріжним каменем, який складає фундамент внутрішньої гармонії людини, стійкість її характеру та послідовність морального образу. Освіта через навчання і дослідження фактично скріплює цей фундамент елементами академічної доброчесності, які покликані виховувати інтелектуальну гідність і повагу до різноманіття думок та ідей, реалізуючи тим самим свою соціальну місію.

Законодавство тлумачить академічну доброчесність як сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень.

Доброчесність у навчанні – це, передусім, повага до себе та до інших учасників освітнього процесу. Приємно, коли тебе оточують культурні, виховані однокласники та друзі, які поводяться чесно та завжди дотримують свого слова. З такими людьми хочеться спілкуватися, з ними легко та зручно, на них можна покластися, їм можна довіряти. Недоброчесне ставлення – це, перш за все, неповага до інших. Щоб уникати таких ситуацій вихованцям ХФКС пояснювали що ж таке академічна доброчесність.

Вихователем Морозовою С.В. для учнів 8-11-х класів була проведена година спілкування щодо питань етики та академічної доброчесності «Академічні доброчесність – норма сучасної освіти». Метою заходу було: сформувати в учнів уявлення про доброчесність, ознайомити з основними принципами доброчесності, видами та суттю порушень академічної доброчесності, навчити розрізняти різні види порушень академічної доброчесності.

Які наслідки має списування не тільки для однієї долі, а й усієї країни? Для чого дотримуватися академічної доброчесності? Такі та багато інших питань жваво обговорювалися під час виховного заходу.

Академічна доброчесність базується на чесності, довірі, мужності, повазі, відповідальності та справедливості. Мужність полягає у вмінні сказати собі «ні», коли є можливість списати чи піти легшим шляхом.

Чесність, порядність, відповідальність і взаємоповага – ключ до справжнього навчання!

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"