тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Онлайн навчання з підвищення кваліфікації на платформі ЕдЕра «Школа стійкості» за напрямом «Психосоціальна підтримка педагогів та дітей»

Онлайн навчання з підвищення кваліфікації на платформі ЕдЕра «Школа стійкості» за напрямом «Психосоціальна підтримка педагогів та дітей»
Навчання триває! Як говорять, навчання впродовж життя. Кожного дня, кожної миті ми дізнаємось чогось нового, цікавого і не перестаємо цьому дивуватись. Так і педагог, навчаючи усе життя інших – навчається і сам. Наприкінці листопада 2023 року заступник директора з навчальної роботи Сергій Сухарев та вчитель фізики Карпенко Юлія закінчили онлайн навчання з підвищення кваліфікації на платформі ЕдЕра «Школа стійкості» за напрямом «Психосоціальна підтримка педагогів та дітей».
Весь курс складався з чотирьох модулів:
1.Формуємо безпечне середовище. В першому модулі розкрито поняття що таке безпечне освітнє середовище, так як для кожного з нас поняття безпеки різне: фізична безпека, психологічний комфорт. В умовах кризи майже всі ми перебуваємо в стресі. В матеріалах до навчання запропоновані рекомендації, які допоможуть побудувати безпечне середовище у школі, розрізнити стрес у своїх учнів. Дуже корисною порадою є те, як вчителю давати раду емоціям своїх учнів. Будь-які емоції у дітей – це нормальне явище, яке свідчить про певну потребу.
2.Створюємо спільноти в школі. Одним з елементів формування спільноти в школі є цінності. В цьому модулі розглянуто питання якими вони можуть бути в освітньому просторі та як їх формувати. Чому право вибору важливе не лише для формування дитини як особистості, а й для успішного навчального процесу також розкривається в цьому модулі.
3.Будуємо освітній процес. Клас об’єднує десятки індивідуальностей, які можуть по-різному реагувати на стрес. Як впоратися з реакціями на стрес своїх учнів - навчають в цьому модулі. Онлайн чи змішане навчання несуть у собі як виклики, так і переваги. Розглянуто також питання планування, інтерактивні методики викладання, класний менеджмент у режимі онлайн.
4.Підтримуємо професійний розвиток. В Україні діють професійні стандарти для педагогів. В матеріалах модуля надано рекомендації як розібратися у них та застосовувати у своїй діяльності. Важливу роль у розбудові безпечного середовища відіграють саме вчителі, тому у матеріалах надається інформація як педагогам змоделювати безпечний простір у школі. Один із способів професійного розвитку педагога – це участь у спільноті зі своїми колегами. Що таке професійна спільнота та її переваги також розкрито в цьому модулі.
Кожний модуль має відео-лекції та методичні матеріали для самостійного опрацювання.
Після закінчення навчання Сергій Сухарев та Юлія Карпенко отримали сертифікати про підвищення кваліфікації загальним обсягом 30 ак. год /1 кред. ECTS.

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"