тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

6 квітня – Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру 2023

6 квітня – Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру 2023

6 квітня у світі відзначають Міжнародний день спорту, рішення про відзначення якого було одноголосно ухвалене 23 серпня 2013 року Генеральною Асамблеєю ООН. Офіційна назва Дня – Міжнародний день спорту заради розвитку та миру. Свято було запроваджене представниками ООН з метою звернути увагу людства на важливість спорту та спортивних змагань для розвитку людства та створення мирних відносин.

Цей день було обрано не випадково. Саме 6 квітня в 1894 році в Афінах розпочалися І Олімпійські ігри, які зібрали атлетів із 14 країн світу.

Під час першого святкування цієї дати, 6 квітня 2014 року, Пан Гі Мун, який на той час обіймав посаду Генерального секретаря ООН, звернувся до міжнародної спільноти зі словами підбадьорення та з проханням підтримати святкування Міжнародного дня спорту. За його словами спорт – це універсальний об’єднувальний фактор для людей різного соціального походження, національності та статків. Любов до спорту дозволяє усунути суперечки та розбіжності між різними верствами населення нашої планети.

Спорт відкриває перед нами великі можливості для фізичного та морального розвитку, він зміцнює безліч людських цінностей, які протягом десятиліть відстоюються в ООН. Серед них – рівність, справедливість та взаємоповага. Завдяки спорту суспільство змінюється на краще. Спорт є чудовим інструментом для поширення ідей миру, позитивних соціальних та економічних цілей розвитку.

Спортивна родина ХФКС до цієї важливої для нас дати організувала тематичний фото-флешмоб #IloveХФКС #whitecard.

Підтримуємо ініціативу разом, адже спортивна активність – це запорука здоров’я та добробуту, а об’єднання різних націй навколо спортивних подій сприяє миру на нашій планеті!

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"