тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Методична робота

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИХОВНОЇ ЧАСТИНИ ХФКС 26.08.2022

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ВИХОВНОЇ ЧАСТИНИ ХФКС 26.08.2022
26 серпня 2022 р. в online-форматі з використанням комунікаційної технології «Zoom» відбулася інструктивно-методична нарада виховної частини ХФКС. До участі у заході була запрошена фахівець КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти Тетяна КИТИЧЕНКО.

Під час наради були обговорені наступні питання:

1. Нормативно-правові документи щодо організованого початку нового навчального року 2022-2023.

2. Організація виховної роботи у закладі освіти у 2022-2023 н.р. в умовах воєнного стану.

3. Наказ Міністерства освіти і науки України від 06.06.2022 №527 «Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 №641».

4. Обговорення і затвердження плану виховної роботи ХФКС на 2022-2023 н.р..

5. Методичні рекомендації до проведення 01.09.2022 першого уроку «Ми українці: честь і слава незламним!».

6. Регулювання питання щодо проходження курсів підвищення кваліфікації, а також атестації педагогічних працівників, які підлягають черговій процедурі у 2022 та 2023 календарному році.

7. Психологічні аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного/післявоєнного стану.

8. Російсько-українська війна через «окуляри Міжнародного гуманітарного права». Захист цивільного населення.

Заступник директора з виховної роботи Наталія МОШЕНСЬКА нагадала присутнім зміст оновленої Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України, зазначила про необхідність врахування її у роботі. Ознайомила з поняттям міжнародного гуманітарного права як сукупності принципів і норм, що регулюють відносини між державами з приводу захисту прав людини й основних свобод для усіх, незалежно від раси, статі, мови і релігії як у мирний час, так і в період збройних конфліктів.

Методист виховної частини Наталія АНДРІЄВСЬКА зазначила, що війна в Україні стала стресом для всіх учасників освітнього процесу. Наголосила, що за таких умов істотно зростає роль всіх педагогічних працівників, які можуть надавати першу психологічну допомогу та підтримку всім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань функціонування системи освіти. Ознайомила присутніх з поняттям першої психологічної допомоги як сукупності заходів загальнолюдської підтримки та практичної допомоги ближнім, які відчувають емоційне напруження та страждання. Підкреслила, що таку допомогу може надати не лише практичний психолог, а також учитель, вихователь, будь-який педагог, знайомий з правилами надання першої психологічної допомоги. Додала, що її надання не передбачає значної професійної підготовки, достатньо педагогічних знань, отриманих в межах загальноосвітнього психологічного інформування, і природної здатності проявляти співчуття, людяність. Також ознайомила колектив із поняттям «психологічна хвилинка», яка допоможе здобувачеві освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу, дасть змогу створити сприятливу атмосферу, що дозволить дітям розслабитися, зняти емоційне напруження, відновити почуття безпеки та психоемоційного комфорту, що є природним механізмом стабілізації.

Старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти Тетяна КИТИЧЕНКО ознайомила присутніх зі змінами в організації освітнього процесу в академії, планом проведення курсів підвищення кваліфікації, фахових та тематичних спецкурсів педагогічних працівників закладів освіти в асинхронному режимі, розʼяснила порядок реєстрації на навчання та форму підсумкового контроля.


Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"