тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

 

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

З метою вшанування світлої памʼяті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України, указом Президента України №143/2022 «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» започатковано проведення щоденно о 9 годині 00 хвилин за київським часом загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, яку оголошуватимуть у всіх засобах масової інформації незалежно від форми власності.


ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ТА ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ТА ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ
Не зважаючи на нелегкий час для нашої країни, в Харківському фаховому коледжі спорту триває напружена, але неймовірно цікава освітня та науково-методична робота. З великим захопленням здобувачі та викладачі брали участь у тижні циклової комісії професійної та практичної підготовки який проходив з 22.04.2024 по 29.04.2024 року. В цей період були проведені:
– засідання викладачів циклової комісії професійної та практичної підготовки на тему: «Особливості педагогічної комунікації в період війни»;
– квест на тему «Історія міжнародного спортивного та олімпійського рухів» (в ньому прийняли участь викладачі циклової комісії та здобувачі освіти І-ІІ курсів коледжу);
– круглий стіл - вернісаж творчих ідей викладачів циклової комісії професійної та практичної підготовки «Національно-патріотичне виховання молоді в сучасних умовах»;
– конкурс творчих робіт-есе «Чому я вибрав (ла) професію тренер з виду спорту», в якому прийняли участь здобувачі освіти Коледжу. Переможець – здобувач освіти ІІ курсу Кириченко Данило;
– студентська науково-практична конференція на тему: "МОЯ ПРОФЕСІЯ - МОЄ МАЙБУТНЄ". На конференції був присутній Андрусенко Юрій Володимировичем, директор КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Харківської міської ради», який продемонстрував відеоролик «Оглядова онлайн-екскурсія КЗ «ДЮСШ № 1 Харківської міської ради», у якому розповідалось про шість відділень з видів спорту, які функціонують у спортивній школі.
Здобувачі освіти під керівництвом викладачів були не пасивними слухачами, а власне інструкторами, тренерами, що передають свої знання, уміння й навички іншим учасникам. Дякуємо заступниці директора з навчально-методичної роботи Олені Федуновій та методисту навчальної частини Галині Дусь за допомогу в проведенні тижня циклової комісії професійної та практичної підготовки.
детальніше

Дзюдо. Чемпіонат України серед юнаків до 16 років.

Дзюдо. Чемпіонат України серед юнаків до 16 років.
29.04.-01.05. 2024 в м.Київ відбувся Чемпіонат України з дзюдо серед юнаків до 16 років.
Вихованець Харківського фахового коледжу спорту Колпачов Володимир став призером чемпыонату виборовши бронзову винагороду у ваговій категорії до 46 кг.
Ще один вихованець ХФКС Тихонов Максим на жаль зупинився лише за крок від медалі та посів пʼяте місце у ваговій категорії до 55 кг
Вітаємо хлопців та їх тренера Логачова А.О. з вдалим виступом!
детальніше

«ОЦе курс: Шлях до доброчесності»

«ОЦе курс: Шлях до доброчесності»
Чи краде корупція можливості? Як корупційні прояви впливають на державні інституції? А яку роль у запобіганні та боротьбі з корупцією відіграє Парламент?
Про це та більше можна дізнатися на спільному курсі Освітнього центру Верховної Ради України та Офісу Доброчесності НАЗК з теоретичних та практичних навичок ідентифікації та нейтралізації корупції у всіх сферах нашого життя «ОЦе курс: Шлях до доброчесності».
5 вебінарів розкриють актуальні теми корупції як явища, ідентифікують її прояви у повсякденному житті, допоможуть розпізнати та обрати доброчесні сценарії поведінки.
Після успішного проходження навчання та не менш успішного виконання фінального завдання можна отримати сертифікат.
Початок 1 травня 2024.
Тривалість курсу: 5 уроків (щосереди).
Початок о 15:00.
Де? онлайн-платформа Zoom.
Реєстрація: https://forms.gle/3Yq16AHxpaLKmdgv9
детальніше

Велоспорт. Чемпіонат України (трек)

Велоспорт. Чемпіонат України (трек)
З 24 по 26 квітня у м. Львів на критому велотреку відбувся чемпіонат України та Всеукраїнські змагання з велосипедного спорту серед чоловіків, жінок, юніорів, юніорок, юнаків, дівчат, молодших юнаків, молодших дівчат. У змаганнях приймали участь понад 160 велосипедистів із 15 команд.. Команду ХФКС представляло 2 спортсменки.
Результати змагань:
Дубініа Кіра 10 клас
3м. в груповій гонці з вибуттям серед дівчат;
3м. в гонці скретч;
3м. в груповій гонці на очки;
Спортсменів до змагань готували вчителі зі спорту Андрій Дубінін, Сергій Трофімов.
Вітаємо переможців, призерів та тренерський склад відділення!
Бажаємо наступних перемог!
детальніше

Водне поло. IV тур чемпіонату України серед чоловічих команд суперліги

Водне поло. IV тур чемпіонату України серед чоловічих команд суперліги
25-28 квітня 2024 року у Львові пройшов IV тур чемпіонату України серед чоловічих команд суперліги з водного поло.
У четвертому турі суперліги, змагалися команди двох груп -”А” і “Б”:
Збірна Закарпатської області, збірна Києва, ВК «Динамо Львів», ШВСМ «ВК Маріуполь», КІВС м. Львів, НТУ «ХПІ-ШВСМ» м. Харків, «ЛФКС-АКВАТІКО» м. Львів, збірна Харківської області, за яку грали вихованці Харківського фахового коледжу спорту: ЧЕЧОТКІН Юрій, ЦАРЬОВ Михайло, ВИСОКОС Олександр, КОТОЛУП Андрій, ТЮКІН Максим.
Відіграні матчі в четвертому турі чемпіонату України суперліги для збірної команди Харківської області, не змінили ситуацію на ігровому полі й залишили харківську команду на 7 місці.
Побажаємо нашим хлопцям, вірити в себе і добиватися поставленої мети.
Дякуємо ЗСУ за відвагу, мужність та за кожен новий день!
детальніше

Виховна година до Великодня 2024

Виховна година до Великодня 2024
Згідно з Концепцією національно-патріотичного виховання в системі освіти України формування ціннісних орієнтирів студентської молоді спирається на ідеї патріотизму, поваги до культурних цінностей українського народу, його історико-культурного надбання і традицій, гуманізму, соціального добробуту, національного багатства.
Важливе значення для утвердження національної самосвідомості українців мають народні звичаї, обряди, традиції святкування, які були невід’ємною частиною повсякденного життя.
Великдень – одне з найбільших християнських свят, з яким повʼязано багато народних традицій.
Науково-методичний центр ВФПО спільно зі Зразковим Музеєм народного побуту Київщини ВСП «Технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету», а також іншими музеями закладів фахової передвищої освіти запрошують 2 травня 2024 р. о 13.00 долучитися до виховного заходу «Народні звичаї та традиції Великодня».
Долучайтесь до перегляду за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=zxliISwtQVY.

СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ТЕМУ: «МОЯ ПРОФЕСІЯ – МОЄ МАЙБУТНЄ»

СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ТЕМУ: «МОЯ ПРОФЕСІЯ – МОЄ МАЙБУТНЄ»
29 квітня 2024 року у Харківському фаховому коледжі спорту відбулась студентська науково-практична конференція на тему: «Моя професія – моє майбутнє». Спікером конференції була Вероніка КАРПЕНКО, викладачка вибіркової навчальної дисципліни «Комп’ютерна техніка та спортивна метрологія». У конференції приймали участь здобувачі освіти 1-2 курсу та учні 11-х класів структурного підрозділу ХФКС - ліцею спортивного профілю ІІ-ІІІ ступенів, із специфічними умовами навчання. На конференції були присутні заступниця директора з навчально-методичної роботи Олена ФЕДУНОВА, директор Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1» Харківської міської ради Юрій АНДРУСЕНКО, методистка навчальної частини Галина ДУСЬ, голови циклових комісій Олена БИКОВА та Лілія ЧІВУРІНА.
На початку конференції зі вступним словом виступила Вероніка КАРПЕНКО, яка зазначила, що кожен з нас обирає ту професію, яка йому найбільше подобається і в якій можна реалізувати себе. Цей вибір є важливим кроком у житті кожної людини.
Юрій АНДРУСЕНКО, представив Комунальний заклад «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1» Харківської міської ради в якому працює. Присутнім продемонстровано відеоролик «Оглядова онлайн-екскурсія КЗ «ДЮСШ № 1 Харківської міської ради», у якому розповідалось про шість відділень з видів спорту, які функціонують у спортивній школі, а саме, це – відділення футболу, художньої гімнастики, сумо, вільної боротьби, гандболу, стрибків акробатичних на доріжці, де працюють досвідчені тренери-викладачі, а вихованці приймають участь у змаганнях різних рівнів. У наступному навчальному році, здобувачі освіти ІІІ курсу ХФКС будуть проходити тренерську практику у вищезазначеній установі.
детальніше

Круглий стіл «Розробка професійного стандарту соціального педагога: сучасне бачення»

Круглий стіл «Розробка професійного стандарту соціального педагога: сучасне бачення»
На виконання розпорядження Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації, лист Міністерства освіти і науки України від 19.04.2024 № 6/390-24 «Про круглий стіл» стосовно участі у роботі круглого столу «Розробка професійного стандарту соціального педагога: сучасне бачення», проведення якого організоване кафедрою соціальної реабілітації та соціальної педагогіки факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
26 квітня 2024 року в онлайн форматі за допомогою платформи Zoom практичний психолог Людмила ШЕВЧЕНКО та соціальний педагог Лілія ТРЕТЬЯК Харківського фахового коледжу спорту взяли участь у заході «Розробка професійного стандарту соціального педагога: сучасне бачення».
Метою проведення Круглого столу було визначення професійного профілю соціального педагога у різних сферах соціально-педагогічної практики.
У рамках Круглого столу передбачалася конкретизація трудових функцій та професійних компетентностей соціального педагога у різних сферах: освітній, соціальній, культурній, правовій, гуманітарній, сфері охорони здоров’я, галузі ювенальної юстиції та пробації, реабілітаційній та рекреаційній сфері тощо.
Під час дискусії були розглянуті наступні питання:
1. Професійна роль соціального педагога в системі послуг з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки на рівні загальнодержавної політики.
2. Сфери професійної діяльності соціального педагога: запити і потреби соціально-педагогічної практики.
3. Роль соціального педагога у забезпеченні соціально-психологічного благополуччя особистості, сім’ї, громади.
4. Професійна підготовка і професійний розвиток соціального педагога: відповідність викликам часу.
5. Позиціювання та професійний імідж соціального педагога у фаховій спільноті.
6. Проблеми налагодження міжвідомчої взаємодії та дотримання професійних меж у міжсекторальній співпраці фахівців.
детальніше

Чорнобиль не має минулого …

Чорнобиль не має минулого …
Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська трагедія. Пройшло тридцять вісім років з того часу, як вибухнув реактор на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Смертоносна пилюка з ядерної печі покрила нашу країну та багато інших.
І вже 38 років цвітом скорботи і суму зацвітають чорнобильські сади і хворіє серце, тому що знає – не на добро це, не на життя. Своїм відлунням Чорнобильська катастрофа спонукає до пильності. Вона знову і знову примушує замислитися на тим, що науково-технічний прогрес не тільки дає сучасній людині засоби, щоб досягти намічених цілей на шляху цивілізованого поступу, а й вимагає знаходити запобіжники, які дають гарантії безпеки, а це прямо пов’язано і з формуванням та розвитком світоглядних моральних засад, які об’єднують людей.
Чорнобиль кличе людство до консолідації заради власного порятунку.
детальніше

Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф (Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу)

Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф (Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу)
26 квітня 2024 р. виповнюється 38 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС.
26 квітня 1986 р. – цього фатального дня, 38 років тому, на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок.
Аварія на Чорнобильській АЕС стала одним з похмурих символів трагедії, до якої може призвести техногенна катастрофа.
 
 
детальніше

YI Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції та перспективи розвитку якісної підготовки майбутніх фахівців фізичної культури і спорту в умовах ступеневої освіти» (18-19.04.2024, ПОЛТАВА – ЛУБНИ – ВІННИЦЯ)

YI Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції та перспективи розвитку якісної підготовки майбутніх фахівців фізичної культури і спорту в умовах ступеневої освіти» (18-19.04.2024, ПОЛТАВА – ЛУБНИ – ВІННИЦЯ)
У рамках підвищення кваліфікації та професійної майстерності протягом 18-19 квітня 2024 р. заступниця директора з виховної роботи Наталія МОШЕНСЬКА та методист виховної частини Наталія АНДРІЄВСЬКА долучилися до роботи YI Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції та перспективи розвитку якісної підготовки майбутніх фахівців фізичної культури і спорту в умовах ступеневої освіти», яка проходила у Державному закладі «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» з використанням комунікаційної технології «Zoom».
Мета конференції: науково-практичне обґрунтування розвитку науки і освіти з питань модернізації системи підготовки фахівців у сучасних умовах; обговорення тенденцій розвитку якісної підготовки майбутніх фахівців фізичної культури і спорту в умовах ступеневої освіти; узагальнення інноваційного педагогічного досвіду в закладах освіти.
Тематичні напрями роботи конференції:
1. Модернізація системи фізичного виховання з урахуванням сучасних світових трендів.
2. Якість професійної підготовки майбутніх фахівців у закладах вищої освіти; академічна доброчесність.
3. Цифровізація освітнього процесу. Проблеми дистанційного навчання в умовах воєнного стану.
4. Національно-патріотичне виховання дітей і молоді в закладах освіти; духовно-моральна цінність фізичної культури і спорту.
5. Медико-біологічні, психолого-педагогічні аспекти фізичного виховання і спорту, оздоровчої фізичної культури, фітнесу та рекреації.
6. Інновації в галузі фізичної культури, спеціальної та інклюзивної освіти.
7. Сучасні тенденції та перспективи розвитку фізичної культури і спорту в умовах ступеневої освіти.
8. Нова українська школа: досвід, реалії, перспективи розвитку.
9. Євроінтеграція; результати грантової діяльності; зарубіжний досвід.
10. Бойовий хортинг – національний професійно-прикладний вид спорту України.
детальніше

Велоспорт. Чемпіонат України (шосе)

Велоспорт. Чемпіонат України (шосе)
З 18 по 21 квітня у м. Біла Церква Київської області відбувся чемпіонат України в багатоденній гонці, гонці критеріум з велосипедного спорту серед юнаків, дівчат, молодших юнаків та молодших дівчат. У змаганнях брали участь 128 велосипедистів із 18 команд.. Команду ХФКС представляло 2 спортсменки.
Результати змагань:
Дубініа Кіра 10 клас
3 місце в багатоденній гонці (командний залік) серед дівчат;
5 місце в багатоденній гонці (індивідуальний залік) серед дівчат;
Котова Маргарита 9 клас
3 місце в багатоденній гонці (командний залік) серед дівчат;
9 місце в багатоденній гонці (індивідуальний залік) серед дівчат;
Спортсменів до змагань готували вчителі зі спорту Андрій Дубінін, Сергій Трофімов.
Вітаємо переможців, призерів та тренерський склад відділення!
Бажаємо наступних перемог!

Водне поло. Навчально-тренувальний збір з метою підготовки до чемпіонату світу U-16

Водне поло. Навчально-тренувальний збір з метою підготовки до чемпіонату світу U-16
14 по 20 квітня поточного року в місті Кошице (Словаччина) національна юніорська збірна команда України U-16 провели навчально-тренувальний збір з метою підготовки до чемпіонату світу U-16.
У підготовці до змагань було залучено 16 кандидатів на участь у чемпіонаті світу U-16.
Один із кандидатів - це вихованець Харківського фахового коледжу спорту, відділення водного поло, Максим ТЮКІН.
До формату навчально-тренувального збору, перевагу надали теоретичним знанням, до яких входили методичні рекомендації щодо організації ведення гри, які надалі закріплювалися практичною діяльністю у вигляді спарингів з ватерпольними словацькими командами.
Попереду збірну України U-16 ще чекає навчально-тренувальний збір за кордоном з 10 по 16 червня, після якого українські ватерполісти триматимуть курс до чемпіонату світу U-16, який відбудеться 18 по 24 червня.
Доповнюємо, що чемпіонат світу зустріне 32 європейські ватерпольні команди, які системою жеребкування були розподілені на 8 груп.
Збірна України потрапила до групи “Е”, де зустрінеться з командами суперників з Італії, Грузії та Мексики.

ІНСТИТУТ ЦИВІЛЬНОЇ АВІАЦІЇ ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ІМЕНІ ІВАНА КОЖЕДУБА запрошує на онлайн-зустрічі бажаючих вступити на навчання

ІНСТИТУТ ЦИВІЛЬНОЇ АВІАЦІЇ ХАРКІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ІМЕНІ ІВАНА КОЖЕДУБА запрошує на онлайн-зустрічі бажаючих вступити на навчання
Інститут цивільної авіації Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба запрошує на онлайн-зустрічі всіх бажаючих вступити на навчання і стати студентом закладу вищої освіти.
Під час проведення зустрічі буде надана інформація про:
■ перелік спеціальностей та особливості підготовки цивільних фахівців в інституті цивільної авіації;
■ умови та особливості вступу на навчання до інституту в 2024 році;
■ можливість вступу без результатів НМТ або ЄВІ
та отримати відповіді на запитання.
детальніше

Профорієнтаційна робота в ХФКС 2024

Профорієнтаційна робота в ХФКС 2024
Профорієнтаційна робота у Коледжі – одне з найважливіших напрямів у діяльності не лише класного керівника та соціального педагога, а й кожного вчителя. Адже учні, на жаль, далеко не завжди розуміють, яку професію обрати, до якого закладу вищої освіти вступити та взагалі, де шукати застосування власним талантам.
23 квітня 2024 року для учнів 11-х класів Коледжу проведено онлайн-зустріч з профорієнтаційної роботи науково-педагогічними працівниками факультету фізичного виховання і спорту Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди. На зустрічі були присутні:
- декан факультету канд.пед.наук, доц. Віталій КОРОБЕЙНІК;
- заступник декана з навчальної роботи канд.пед.наук, доц. Тетяна КРАВЧУК;
- координатор з виховної роботи канд.наук з фіз.вих і спорту, доц. Ірина СОБКО;
- завідувачка кафедри Теорії, методики і практики фізичного виховання канд.пед.наук, доц. Ірина КРИВЕНЦОВА;
- завідувачка кафедри Спортивно- педагогічних дисциплін і фітнесу канд.наук з фіз виховання і спорту, доц. Юлія ГОЛЕНКОВА;
- Голова Приймальної комісії доц. Олександр СІРИЙ.
Зустріч присвячена роз'ясненню випускникам учням 11-х класів Коледжу про особливості Вступної кампанії 2024 року до ХНПУ імені Г.С. Сковороди.
Ключова мета онлайн-заходу: формування у здобувачів свідомого професійного вибору та виховання прагнення бути професійно затребуваним у суспільстві.
детальніше

Інформаційний захід, щодо профілактики злоякісних новоутворень

Інформаційний захід, щодо профілактики злоякісних новоутворень
На виконання доручення Харківської військової адміністрації від 09.04.2024 № 6713/2 стосовно листа Міністерства культури та інформаційної політики України (далі – МКІП) від 04.04.2024 № 03/11/333-24 до Кабінету Міністрів України та апарату Ради національної безпеки і оборони України, на виконання пункту 2.13 Плану організації зазначеного рішення та за дорученням Прем’єр – міністра України Дениса ШМИГАЛЯ від 29.02.2024 № 40570/21/1-23 щодо Комунікаційної стратегії профілактики злоякісних новоутворень, з 15 по 22.04.2024р. у ХФКС під керівництвом практичного психолога Людмили ШЕВЧЕНКО та вчителя Біології та Основ здоров'я Тетяни ГУСЄВОЇ було проведено інформаційні заходи передбачені Комунікаційною стратегією щодо профілактики злоякісних новоутворень.
Мета: підвищення рівня обізнаності учасників освітнього процесу щодо профілактики злоякісних новоутворень, важливості проведення ранньої діагностики та отримання безкоштовної медичної допомоги від держави, зменшення ймовірності розвитку злоякісних новоутворень завдяки профілактичним заходам.
Інформування здобувачів освіти про причини, симптоми та фактори ризику, пов'язані зі злоякісними пухлинами, заохочування їх до здорових звичок, таких як дотримання збалансованого харчування, регулярна фізична активність, відмова від тютюнопаління та вживання алкоголю, а також безпечне перебування на сонці. Підвищення рівня обізнаності та поінформованості учнів про несприятливі фактори навколишнього природного середовища, що мають канцерогенний вплив.
детальніше

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» в ХФКС

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» в ХФКС
ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» та Федерація профспілок України за інформаційної підтримки Міністерства освіти та науки України, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій проводить XIII Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» до Всесвітнього дня охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня.
Вітаємо наших креативних і талановитих вихованців, які демонструють успіхи не тільки на спортивній арені, але й є активними учасниками різноманітних громадських ініціатив!
Молодці! Так тримати! Пишаємося!
Серце маленького художника – красивий пензлик, а Україна – найяскравіше полотно, на якому ми малюємо свої мрії та надії.
Дякуємо ЗСУ, що наші діти, попри всі страхіття воєнного сьогодення, мають можливість навчатися, тренуватися, творити!

ІNFOMATRIX - 2024

ІNFOMATRIX - 2024
23 березня, оприлюдненням списку учасників світового фіналу "ІNFOMATRIX - 2024" від України, завершився марафон двох конкурсних змагань, які розпочались і тривали з січня 2024 року.
Головними завданнями змагань були й залишаються - виявлення та підтримка обдарованої молоді в галузі розробки програмного забезпечення, технічного устаткування та прикладних рішень для обчислювальних систем.
З метою якісного перебігу відбору на світовий фінал було проведено змагання на кількох етапах і суперфінал, за результатами якого визначено остаточний склад української команди для участі на Міжнародному конкурсі проєктів "ІNFOMATRIX - 2024" який пройде з 31 травня по 04 червня 2024 року в м. Бухарест (Румунія). У номінації Computer Art склад збірної України за результатами української частини змагань:
І місце - Мікіш Анна, учениця 11-В класу, представниця спортивного відділення плавання Харківського фахового коледжу спорту;
ІІ місце - Довбах Катерина;
ІІІ місце - Кротова Олександра, Хмелюк Аріна.
Вітаємо Мікіш Анну та її вчителя Штих Олександра Івановича з перемогою! Бажаємо і на міжнародному рівні гідно представити нашу рідну Україну!
детальніше

Інтерактивний парламентський онлайн-урок

Інтерактивний парламентський онлайн-урок
17 квітня 2024 року учні 9, 10 та 11 класів Харківського фахового коледжу спорту разом з вчителем правознавства БЕДЕНКО Світланою Миколаївною взяли участь в інтерактивному парламентському онлайн-уроці.
Мета уроку:
- підвищити рівень обізнаності школярів 9-11 класів про парламентаризм, роль і функції Верховної Ради України та діяльність народних депутатів;
- сприяти формуванню громадянської компетентності в дітей і молоді;
- поширювати громадянську парламентську просвіту в українському освітньому просторі.
Наприкінці кожного уроку проводиться пізнавальна вікторина, де учні можуть перевірити свої знання.
детальніше
Архів новин

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"