тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Всеукраїнська науково-практична конференція до Дня охорони праці «Сучасна парадигма освіти з охорони праці»

Всеукраїнська науково-практична конференція до Дня охорони праці «Сучасна парадигма освіти з охорони праці»

Щорічно 28 квітня у понад 100 країнах світу, з метою привернення уваги суспільства до проблеми безпеки людини на робочому місці, відзначають Всесвітній День охорони праці. Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Одним з головних аспектів цієї роботи є розробка заходів щодо зниження рівня смертності на виробництві.


Святкування дня охорони праці вперше відбулося в 2003 році, але ще в 1989 році американські і канадські робочі відзначали День памʼяті на честь загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу. З часом цей день обʼєднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоровʼя та життя. Наша держава підтримала ініціативу відзначення Всесвітнього дня охорони праці і, відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006, визначила 28 квітня як День охорони праці в Україні.

Девіз цьогорічного Дня охорони праці: «Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі ‒ 2021: передбачати, готуватися та реагувати на кризу ‒ Інвестиції у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі». Це означає необхідність посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду у сфері праці.

Напередодні свята, 27 квітня 2021 року, заступник директора з виховної роботи ХФКС Мошенська Н.В. взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції фахівців-практиків, науково-педагогічних, педагогічних працівників, студентів ЗВО, керівників, методистів, педагогічних працівників закладів освіти «Сучасна парадигма освіти з охорони праці», яка проходила з використанням сервісу відеотелефонного звʼязку «Google Meet». Співорганізаторами конференції виступили: Національна академії педагогічних наук України, Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти, ДЗВО «Університет менеджменту світи», науково-виробничий журнал «Охорона праці».

На конференції Наталія Валеріївна презентувала доповідь на тему «Імплементація ризик-орієнтовного мислення у процес підготовки здобувачів фахової передвищої освіти спортивного профілю».

Метою заходу було підвищення якості освіти за напрямом «Охорона праці» та висвітлення інноваційних розробок і впроваджень, що направлені на забезпечення безпеки праці; обмін досвідом і обговорення в середовищі професіоналів-практиків в галузі охорони праці питань підготовки висококваліфікованих фахівців, зокрема: управління ризиками в умовах світової пандемії COVID-19; формування ризик-орієнтовного мислення у керівників і працівників; використання і розвиток платформ для дистанційної освіти; створення відкритих онлайн-курсів; організація роботи персоналу в умовах пандемії; освіта дорослого населення в умовах карантину.

Основними темами для обговорення були:

1. Перспективи розвитку напряму «Охорона праці» у сфері освіти.

2. Цифрова трансформація освітнього процесу за напрямом «Охорона праці».

3. Інтерактивні технології навчання при викладанні дисциплін за напрямом «Охорона праці».

4. Формування ризик-орієнтовного мислення у здобувачів освіти та у працівників підприємств.

5. Гуманітарні аспекти підготовки сучасного фахівця з охорони праці.

6. Системи управління охороною праці. Оцінка ризиків.

7. Практичний досвід з охорони праці на підприємствах.

Памʼятаймо: цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника!

Дотримуйтесь правил техніки безпеки та вимог охорони праці!


Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"