тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Вебінар «Спеціальний педагог– завдання та обовʼязки» (webinar dotyczący praktycznych aspektów pracy pedagoga specjalnego «Pedagog specjalny – zadania i obowiązki»)

Вебінар «Спеціальний педагог– завдання та обовʼязки» (webinar dotyczący praktycznych aspektów pracy pedagoga specjalnego «Pedagog specjalny – zadania i obowiązki»)

1 березня 2023 р. з метою ознайомлення з міжнародним досвідом з питань інклюзії заступник директора з виховної роботи Наталія МОШЕНСЬКА взяла участь в онлайн-вебінарі «Спеціальний педагог – завдання та обовʼязки», де розглядалися практичні аспекти роботи спеціального педагога, який відбувався на ePedagogika.pl (https://epedagogika.pl) – польському освітньому порталі для шкільних педагогів, вчителів-спеціалістів, вихователей, помічників учителів, репетиторів тощо.

Експертами-спікерами заходу виступили Зіта Чеховська (Zyta Czechowska) –учитель року 2019 (Польща), співавторка книги «Як не втратити дитину в Інтернеті?» («Jak nie zgubić dziecka w sieci?»), власниця і директорка недержавного Центру підготовки вчителів, співавторка проєкту мережі співпраці вчителів «Спеціальна цифрова освіта», співведуча освітнього блогу www.specjalni.pl та Йоланта Майковська (Jolanta Majkowska) – заступниця директора Комплексу спеціальних шкіл у Кованівці (Польща), тренерка з цифрового діалогу, авторка напрямку для спеціальних шкіл у програмі Orange Foundation #SuperCoders, що популяризує програмування.

Під час вебінару були розглянуті наступні питання:

  • У чому сутність роботи і як роль спеціального педагога.
  • Як спеціальному педагогу співпрацювати з учителями, іншими спеціалістами, батьками та учнями.
  • У чому на практиці полягає підтримка спеціальним педагогом учителів, вихователів та інших спеціалістів у розпізнаванні причин неуспішності навчання, наданні психолого-педагогічної допомоги, адаптації способів і методів роботи, добору методів, форм та засобів навчання.
  • У чому сутність та як має бути реалізована співпраця з установами та організаціями, відповідальними за підтримку учнівства.
  • Яким чином ефективно реалізувати обов’язок щодо винесення на розгляд педагогічної ради закладу освіти пропозицій щодо підвищення кваліфікації.
  • Як надавати психолого-педагогічну допомогу.


Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"