тел./ факс (057) 763-21-51     |    61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3     |  e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua
Харківський фаховий коледж спорту
Харківський фаховий коледж спорту

Новини

Семінарське заняття на тему: «Техногенні небезпеки та їх вражаючі фактори за генезисом і механізмом впливу»

Семінарське заняття на тему: «Техногенні небезпеки та їх вражаючі фактори за генезисом і механізмом впливу»
27 лютого 2023 року здійснювався адміністративний контроль викладання навчальної дисципліни «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці», викладач Галина ДУСЬ для студентів ІІ курсу провела відкрите семінарське заняття з навчальної дисципліни на тему: «Техногенні небезпеки та їх вражаючі фактори за генезисом і механізмом впливу» з використанням сервісу Google ZOOM у режимі відеоконференції. На занятті була присутня заступник директора з навчально-методичної роботи Олена ФЕДУНОВА.
На семінарському занятті розглядались елементи техносфери, поняття «аварія», «катастрофа». Заняття проводила викладач Галина ДУСЬ, студенти підготували короткі доповіді.
Студенти ознайомились з інформацією про атомні електростанції світу, України, з ТОП-9 АЕС, на яких відбувались аварії з 1952 по 2011 рік, зі статистикою аварій усіх видів транспорту – автомобільного, повітряного, залізничного, морського. Студенти у своїх доповідях розповіли про вибухи і їх наслідки, пожежі, які виникають на підприємствах, що майже половина всіх аварій на виробництвах пов’язано з вибухами технологічних систем та обладнання: реактори, ємності, трубопроводи, цистерни. Несприятлива екологічна обстановка, викликана цими аваріями, може зберігатись від декількох днів до багатьох років. Ліквідація наслідків таких аварій потребує великих коштів та залучення багатьох спеціалістів.
Прослухавши інформацію, яка була представлена на семінарському занятті, можна зробити висновок, що на сьогоднішній день потрібна переорієнтація загальнолюдських цінностей, заміна матеріальних цінностей, цінностей техногенної цивілізації ідеалами, що сповідує концепцію постіндустріалізму. Постіндустріальне суспільство – змістовна трансформація індустріалізму. Головними векторами цієї трансформації є:
✔переорієнтація економіки від виробництва до сервісу;
✔акцент на інтелектуальних технологіях;
✔різке зростання професійної диференціації;
✔знання як базовий феномен.
 
 
 

Наша адреса

61070, м. Харків, вул. Фронтова, 3
e-mail: hdvufk1@vnzkh.org.ua    

Подзвонити нам

(057) 763-21-51
ХФСПК © 2014-2021
Сайт создан "G-Studio"